Sezonāli - siltie jauno kartupeļu - pesto salāti

by - 07:01

Jauno kartupelīšu laikā man ir tā, ka varu tos ēst bez nekā cita - tik cik kartupelīši ar miziņu, novārīti, pārbērti ar dillītēm un, ja ļoti gribās ar piciņu sviesta!

Bet, ja gribās pagatavot, ko interesantāku par vienkārši vārītiem kartupeļiem, iesaku izmēģināt uztaisīt paštaisītu pesto - jo tieši šobrīd šie visi zaļumi, ja nav uz tavas palodzes vai dārziņā, tad noteikti ir atrodami tirgū vai veikalā! 

Sezonāli - noteikti!

Garšīgi - Pilnīgi noteikti! 

Un tā, kā necepam kartupeļus eļļā, bet novāram un baudām ar veselīgiem zaļumiem, tad nevar būt neveselīgi! Un galu galā, nekas, kas ir mājās gatavots nevar būt neveselīgs - galvenais ir zināt daudzumus, ko apēd, un nepārmest sev, ja arī apēd kādu sātīgas kūkas gabaliņu, jo tieši negatīvās emocijas un pašpārmetumi, ir tas, kas ietekmēs mūsu veselību varāk!

Bet atpakaļ pie salātiem - tos vari baudīt gan vienus pašus bez jebkādām piedevām, gan ar kādu svaigu Mārupes (vai tava dārza) gurķīti. :) Bet tik pat labi, šādi kartupeļi forši saderēs kopā ar vasaras grila ēdieniem un dažādām gaļiņām vai zivīm!


SASTĀVDAĻAS:
  • jaunie kartupelīši 
  • 3 ēd.k. svaigi pētersīļi
  • 3 ēd.k. svaiga piparmētra
  • 3 ēd.k. svaigs baziliks
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 citrona sula
  • 30 g tahini
  • 1/2 ēd.k. medus
  • 4 ēd.k olīveļļa
PAGATAVOŠANA:
Vienkāršāka par vienkāršu,
  1. izvāri nomazgātus krtupelīšus ar visu mizu sālsūdenī
  2. tikmēr gatavo pesto - saliec visas receptes sastāvdaļas blenderī (izņemot kartupeļus, protams!) un sablenderē lidz graudainai konsistencei
  3. vēl siltus, gatavos kartupelīšus pārgriez uz pusēm (ja lielāki, vari arī vairāk daļās; ja pavisam mazi, var arī negriezt uz pusēm) un sajauc ar sagatavoto pesto
Pasniedz un baudi kartupelīšus vienus pašus vai ar piedevām, piemēram grillētu gaļiņu!

You May Also Like

0 comments