Pina Colada kūciņas vasarīgai kokteiļballītei!

by - 06:56

Pina Colada vasarīgais kokteilis var atsvaidzināt karstā vasaras dienā, bet, ko darīt, ja gribās tik pat gardu tropiskās Pina Coladas stila desertu - izmēģināt šo recepti!
Vissarežģītākais visā receptē ir ananāsu sasmalcināšana un nosusināšana, jo vienkārši slinkums, bet viss pārējais patiešām vienkārši un ātri... aiziet!

SASTĀVDAĻAS:

Pamatnīte:
  • 200 g cepumi
  • 1 ēd.k. brūnais cukurs
  • 1 tēj.k. kanēlis
  • 60 g sviests, izkausēts
Pina Colada Virspusītei:
  • 600 g krēmsiers
  • 400 g iebiezinātais piens ar cukuru
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 tēj.k. ruma ekstraksts
  • 230 g sasmalcināts ananass (ņēmu no bundžiņas sīrupā ananasu gabaliņus, un sagriezu tos sīkāk)
  • 80 g kokosriekstu skaidiņas + 20 g virspusītei
  • papildus pēc vēlēsanās dekoriņam - kokteiļķirši

PAGATAVOŠANA:
1. Cepumus sablenderē ar brūno cukuru un kanēli.
2. Iemaisa kausētu sviestu un izklāj masu aptuveni 20x20 cm lieluma formas pamatā, piespiežot un stingri piepresējot pamatnīti, līdz tā līdzena pa visu formu.
3. Pamatnīti cep 180 grādos uzkarsētā krāsnī 10 minūtes.
4. Tikmēr gatavo Pina Colada pildijumu, vispirms lielā bļodā sakuļot krēmsieru ar iebiezināto pienu.
5. Pievieno masai olu dzeltenumus un ruma ekstraktu un atkal sakuļ līdz viendabīgai krēma masai.
6. Ar karoti vai spatulu iemaisa ananāsu gabaliņus un kokosriekstu skaidiņas. Tikai iesaku ananāsu gabaliņus pirms pievienošanas krēma masai caur sietiņu kārtīgi notecināt, lai nav pārāk daudz sulas, kas sašķidrinātu pildījumu un neļautu tam iegūt vajadzīgo konsistenci!
7. sagatavoto pildījumu lej pa virsu cepumu pamatnītei, izlīdzina, pārber ar kokosriekstu skaidiņām un cep tajos pašos 180 grādos 45 minūtes.
8. Atdzesē, sagriez kvadrātiņos, uzliec katram kvadrātiņa pa kokteiļķirsim un Tava PinaColada kokteiļkūka gatava!

You May Also Like

0 comments