Zaļo zirnīšu- sparģeļu krēmzupa

by - 11:24

Koša, pavasarīga un pat vasarīga zupiņa, tajās ne tik siltajās dienās, kad auksto zupu neprasās, jo ārā aiz loga lietains un drēgns!


Ta izkrāso savu šķīvi ar zaļu, svaigu un vieglu zupiņu - zaļo zirnīšu un sparģeļu krēmzupu!


Pagatavošana neprasa daudz laika, jo visi dārzeņi ātri izvārās, bet noteikti iesaku izmantot saldētus vai svaigus zaļos zirnīšus, nevis tos no bundžiņas!

SASTĀVDAĻAS:
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • ap 1 l dārzeņu buljons vai ūdens
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 50 g fenhelis (protams, var arī bez šī iztikt)
  • 200-250 g sparģeļi
  • 500 g zaļie zirnīši
  • nedaudzsvaigi pēterīļi vai baziliks, pēc vēlēšanās
  • Papildus - kokosrieksu piens vai mandeļu vai indijas riekstu kulinārjas krēms, ja ir vēlēšanās
Pasniegšanai: zaļumi, zirnīšu dīgsti, sēkliņas, svaiga maizīte vai maizes grauzdiņi, sāls kristāliņi, svaigi malti melnie piprai, kazas siers vai jebkas cits pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:

1. Olīveļļā apcep sasmalcinātu ķiploku un sīki sagrieztu fenheli aptuveni 2 minūtes.

2. Pielej buljonu un, kad tas vārās, pieliek gabaliņos sagrieztus sparģeļus un zaļos zirnīšus (svaigus vai saldētus, bet ne no bundžiņas, lai nesabojātu zupas svaigo garšu).

3. Vāra lidz visi dārzeņi mīksti - tas nebūs ilgi!

4. Pieliek garšaugus - pētersīli vai bazliku un pēc 30 sekundēm ņem nost no plīts.

5. Ja šķidrums izskatās diezgan daudz, to var nedaudz atliet un pievienot pēc blenderēšanas vēlamajā daudzumā, lai iegūtu sev visideālāko zupas konsistenci, bet ja šķidrums liekas tieši laikā, tad uzreiz zupu var sablenderēt.

6. Ja ir vēlēšanās, pēc blenderēšanas var pieliet nedaudz kokosriekstu piena vai indijas riekstu vai mandeļu kulinārijas krēma un uzsildīt zupu vēlreiz lidz pirmajam burbulim, bet man šajās bildēs zupa, bez neviena no krēmīgajiem papildinājumiem.

Pasniedz ar sagatavotajiem papildinājumiem un izbaudi zaļo pavasari un vasaras ieskaņu!

You May Also Like

0 comments