Picas mīkla - cep tagad vai sasaldē!

by - 04:07


Kā vienkārši izveidot picas mīklas krājumus steidzīgām vakariņām vai neplānotiem ciemiņiem? Pagatavo mīklu kādā dienā, kad vairāk laika, ieliec saldēšanas maisiņā, izrullē vēlamajā picas pamatnes biezumā un liec saldētavā! Kad nebūs laika ilgai gatavošanai, bet gribēsies, ko mazliet Fast food tipa, tad atliks tik pārlikt mīklu uz cepampapīra, atlaidināt, papildināt ar ledusskapja krājumiem mīklas virspus un izcept!

SASTĀVDAĻAS:
* uz aptuveni divām 20x35 cm picām
  • 350 ml silts ūdens
  • 30 g sausais raugs
  • 2 ēd.k.cukurs
  • 60 ml olīveļļa
  • 2 tēj.k.sāls
  • 480 g milti + 1 ēd.k. mīklas apbārstīšanai 
Picas virspusei - ātrākais un standartīgākais variants, kas ir bildēs redzamajai picai:
*daudzums uz vienu izrullēto picas pamatni jeb pusei no iepriekš sagatavotās picu mīklas
  • 3 ēd.k.t tomātu mērce
  • šķipsna kaltēta bazilika (+melnie pipari un sāls, pēc vēlēšanās - es neliku)
  • 12 salami šķēles 
  • 1 liels tomāts, sagriezts šķēlēs
  • 2 ķirštomāti (var iztikt, protams)
  • 30 g rīvēts siers (bet jo vairāk, jo garšīgāk!!)

Citas idejas picas virspusei:
  • ceptas vai kūpinātas vistas gabaliņi + ananāsa gabaliņi + tomātu mērce + siers + sarkanā sīpola šķēles 
  • maltā gaļa + olīvas + asie pipariņi vai paprika + skābo gurķu sķēles + tomātu mērce + siers 
  • šķiņķa šķēles + ananasa ripiņas + sarkanā sīpola šķēles + kaperi +tomātu mērce + siers 
  • baklažānu šķēles + cukini šķēles + šampinjonu šķēles + tomātu mērce + siers 
  • mīdijas (vai garneles, vai lasis, vai visi iepriekš minētie) + sarkano sīpolu ripiņas + krēmsiers + parmesan siers (vai dor blue siers, pēc izvēles) 
Lai mīklu sasaldētu būs nepieciešami aptuveni 35x20 cm lieli saldēšanas `zip-lock` maisiņi


PAGATAVOŠANA:

1. Lielā bļodā ber sauso raugu un pārlej to ar siltu ūdeni. Atpūtina 5 minūtes un pievieno cukuru, eļļu un sāli, visu samaisot. Atļauj vēl pāris minūtes atpūsties.

2. Pievieno miltus un iemaisa līdz veidojas lipīgas konsistences mīkla.

3. Apklāj bļodu ar pārtikas plēvi un virtuves dvieli, vai tikai ar virtuves dvieli un atstājc siltā vietā uzrūgt uz 1 stundu. Mīklai vajadzētu gandrīz dubultoties apjomā.

4. Pēc stundas mīklu vēlreiz pamīca, pārber ar ēdamkaroti miltu, vēlreiz apklāj ar virtuves dvieli un atstāj siltā vietā uz vēl 10-20 minūtēm.

5. Gatavo mīklu sadali divās daļās un izveido bumbas formu.

Lai sasaldētu mīklu, katru bumbu liec savā saldēšanas maisiņā un ar mīklas rulli jau maisņā ievietoto mīklu rullē līdz izveidojas plakanas formas mīkla, kas ietver visu maisiņu. Šādā plakanā un jau izrulētā veidā horizontāli ievieto mīklu saldētavā. Kad vēlēsies cept picu, atliks tik izņemt no saldētavas jau izrullēto mīklu, izņemt no maisiņa, pārlikt uz cepampapīra, ļaut mazliet atlaisties (kamēr mīkla vairs nav sasalusi), papildināt ar vēlamajām sastāvdaļām picas virspusei un cept 180C 20 minūtes.

Ja cepsi picu uzreiz pēc mīklas pagatavošanas, tad vienkārši izrullē mīklu uz miltiem apbārstītas virsmas, pārklāj ar tomātu mērci, vai pastu vai citu mērci pēc izvēles. Pārber ar baziliku, pārklāj ar salami, tomātu šķēlēm un bagātīgi pārber ar sieru. Vai papildini ar citiem picu augšpuses variantiem, vai vienkārši to, kas atrodams ledusskapī. Cep picu 180 C uzkarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes.

You May Also Like

0 comments