Laša kotletes ar kvinojas-apelsīnu salātiem

by - 04:26

Vienkāršām, ātrām un, galvenais, vieglām - smaguma sajūtu neradošām vakariņām, vari pagatavot ātrās laša kotletītes!

Starpcitu, kotletītes pēc šādas receptes vari izmantot arī zivs burgera pagatavošanai!

Turklāt tās ir bez olām un bez glutēna UN ērti var sasaldēt - pagatavo vairāk, un uzreiz nesaceptās, sasaldē, lai izmantotu jebkurā mirklī pēc garākas darba dienas, kad negribās neko ilgi gatavot.

Sastāvdaļas

Kotletītēm nepieciešams:
  • 500 g laša fileja
  • 30 g šalotes vai jebkurš cits sīpoliņš
  • 1 tēj.k. rīvētas apelsīna miziņas
  • 1/2 tēj.k. sāls
  • šķipsniņa piparu
  • eļļa, cepšanai
Salātu mērcītei:
  • 20 g svaigas bazilika lapiņas
  • 20 ml olīveļļa vai valriekstu, vai sezama eļļa pēc izvēles
  • 30 ml balzametiķis vai sarkanvīna etiķis pēc izvēles
  • 30 ml svaigi spiesta apelsīna suliņa
  • 1/2 tēj.k. pipari
Salātiem:
  • 300 g vārīta kvinoja
  • 100 g svaigu salātu mix

Pagatavošana
  1. Visvienkāršākā un ātrākā metode kotletīšu pagatavošanai - laša fileju sagriež gabalos un kopā ar sagrieztiem sīpoliem, apelsīna miziņu, sāli un pipariem, sasmalcina pārtikas kombainā vai smalcinātājā/blenderī. Pāris sekundēs kotlešu masa gatava!
  2. No minētā daudzuma man sanāca izveidot 5 paliela izmēra kotletītes, kuras noliek uz dēlīša, kas pārklāts ar foliju vai cepampapīru un uz 10 minūtēm ieliek saldētavā, lai masa nedaudz sastingst.
  3. Kad kotletītes atdzesētas saldētavā, tās cep uzkarsētā pannā ar eļļu no abām pusēm līdz gatavas.
  4. Salātiem jau iepriekš sālsūdenī vai buljonā izvāra un padzesē kvinoju.
  5. Kad kvinoja padzisusi to sajauc lielā bļodā ar izvēlēto salātu miksli.
  6. Salātu mērcītei, baziliku smalki samalcinu ar lielu nazi, lieku to nelielā bļodiņā, kur pievienoju apelsīnu sulu, balzametiķi, eļļu, piparus un visu samaisu.
  7. Salātu mērcīti pievieno salātu mikslim un kvinojai bļodā. Visu viegli samaisa, ja nepieciešams pievieno papildus sāli.
Pasniedz salātus ar laša kotletīēm un pievieno vēl kādu svaiga apelsīna daiviņu! Vakariņas galdā!

Mērcītei vari izmantot olīveļļu, bet man īpaši patīk versija ar valriekstu eļļu vai sezama sēklu eļļu, jo tās dod vēl interesantāku un neparastāku garšu salātu mērcītei! Iesaku pamēģināt dažādas eļļas salātiem ikdienā, jo dažādu riekstu un sēklu eļļas palīdz mainīt ierasto salātu garšu pilnīgi jaunās izjūtās. Turklāt katram riekstam vai sēklai ir cita pozitīvā ietekme uz mūsu veselību, tāpēc jo dažādākas eļļas iekļausi salātos, jo vairāk dažādu minerālvielu un vitamīnu ikdienas uzņemsi.



You May Also Like

0 comments