Saldā kartupeļa un baklažānu Masala karijs

by - 14:27


Sasildi sevi tumšajos rudens vakaros ar veģetāru, bet ļoti sātīgu un garšīgām sastāvdaļām bagātu kariju!

Sastāvdaļas:
  • 2 ēd.k. eļļa
  • 300 g vai aptuveni viens palies saldais kartupelis jeb batāte
  • 150 g vai aptuveni viena sarkanā paprika
  • 300 g vai aptuveni viens baklažāns
  • 250 g vai aptuveni viens cukini (vai kabacis, pēc izvēles)
  • 1 ēd.k. karija pasta (izmantoju PATAK’S Karija pasta, maigo)
  • 400 g tomātu gabaliņi savā sulā
  • 2 ēd.k. sojas mērce (izmantoju KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce, ar 43% mazāku sāls saturu)
  • 300 ml dārzeņu buljons
  • 2 tēj.k. kukurūzas ciete
  • 150 g jogurts (bez garšas)
  • Pasniegšanai (pēc izvēles):
  • vārīti rīsi
  • avokado
  • sarkanais kāposts
  • melnās un baltās sezama sēklas
  • grauzdēti zemesrieksti
  • svaiga kinza
Pagatavošana:

1. Dziļā pannā vai katliņā uzkarsētā kokosriekstu vai citā sevis izvēlētā eļļā apcep saldā kartupeļa gabaliņus ar paprikas gabaliņiem aptuveni 30 sekundes.

2. Pievieno baklažāna gabaliņus un cukini un maisot apcep vēl 3 minūtes.

3. Pievieno karija pastu, tomātus savā sulā, sojas mērci, visu apmaisa un pārlej ar buljonu. Sautē aptuveni 25-30 minūtes, vai kamēr visi dārzeņi mīksti.

4. Atsevišķā bļodiņā sajauc jogurtu ar kukurūzas cieti, pievieno karijam un silda vēl aptuveni 3 minūtes.

5. Pasniedz ar basmati vai brūnajiem rīsiem, vai jebkuru citu piedevu - melnie rīsi, kvinoja, bulgurs, kus kus. Pārber ar kinzu, vai citiem zaļumiem - pētersīļi, lociņi u.c. Papildini savu dārzeņu karija porciju ar gardiem topingiem - sezama sēklas, avokado gabaliņi, sarkanā kāposta šķēles, grauzdēti zemesrieksti un citas piedevas pēc izvēles!

Lai gardi!

You May Also Like

0 comments