Saldā kartupeļa un baklažānu Masala karijs
Sasildi sevi tumšajos rudens vakaros ar veģetāru, bet ļoti sātīgu un garšīgām sastāvdaļām bagātu kariju!
Sastāvdaļas:
- 2 ēd.k. eļļa
- 300 g vai aptuveni viens palies saldais kartupelis jeb batāte
- 150 g vai aptuveni viena sarkanā paprika
- 300 g vai aptuveni viens baklažāns
- 250 g vai aptuveni viens cukini (vai kabacis, pēc izvēles)
- 1 ēd.k. karija pasta (izmantoju PATAK’S Karija pasta, maigo)
- 400 g tomātu gabaliņi savā sulā
- 2 ēd.k. sojas mērce (izmantoju KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce, ar 43% mazāku sāls saturu)
- 300 ml dārzeņu buljons
- 2 tēj.k. kukurūzas ciete
- 150 g jogurts (bez garšas)
- Pasniegšanai (pēc izvēles):
- vārīti rīsi
- avokado
- sarkanais kāposts
- melnās un baltās sezama sēklas
- grauzdēti zemesrieksti
- svaiga kinza

Pagatavošana:

2. Pievieno baklažāna gabaliņus un cukini un maisot apcep vēl 3 minūtes.
3. Pievieno karija pastu, tomātus savā sulā, sojas mērci, visu apmaisa un pārlej ar buljonu. Sautē aptuveni 25-30 minūtes, vai kamēr visi dārzeņi mīksti.
4. Atsevišķā bļodiņā sajauc jogurtu ar kukurūzas cieti, pievieno karijam un silda vēl aptuveni 3 minūtes.
5. Pasniedz ar basmati vai brūnajiem rīsiem, vai jebkuru citu piedevu - melnie rīsi, kvinoja, bulgurs, kus kus. Pārber ar kinzu, vai citiem zaļumiem - pētersīļi, lociņi u.c. Papildini savu dārzeņu karija porciju ar gardiem topingiem - sezama sēklas, avokado gabaliņi, sarkanā kāposta šķēles, grauzdēti zemesrieksti un citas piedevas pēc izvēles!
Lai gardi!
0 comments