Polentas `cornbread` stila sāļie mafini

by - 14:28


Tiem kam garšo Anglijā iecienītā `cornbread` vai arī, ja garšo polenta, tad šie būs vienkārši un ātri sāļie kēksiņi gan brokastīm, gan uzkodu galdam, gan ikdienas paķeršanai līdzi uz darbu vai izbraukumos.

Sastāvdaļas:
  • 3 olas
  • 220 ml paniņas
  • 50 g sviests (var aizstāt ar eļļu - saulespuķu, rapšu, piemēram)
  • 170 g milti
  • 170 g kukurūzas putraimi vai smalkā polenta
  • 1 tēj.k. sāls
  • 1 ēd.k.cukurs
  • 1 ēd.k.cepamais pulveris
  • melnie, pipari, pēc garšas
  • karija garšviela, pēc vēlēšanās, nav obligāta
  • 100 g prošuto šķiņķis
  • 100 g kazas siers (pusmīkstais - ne tāds pavisam krēmveida, bet ne arī pavisam cietais, lai gan var droši ņemt arī cieto kazas sieriņu)
  • 80 g saulē kaltēti tomāti
  • 3 ēd.k. sasmalcināti lociņi
Pagatavošana:

Lielā bļodā ar putojamo slotiņu vai rokas elektrisko putotāju sakuļ olas ar paniņām un kausētu sviestu (vai eļļu). Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar kukurūzas putraimiem/polentu, cepampulveri un garšvielām. Sauso maisijumu pievieno mitro sastāvdaļu bļodai un viegli saputo kopā lidz viendabīgai masai. 

Mīklai pievieno sasmalcinātus lociņus, pusi vai 2/3 no prošuto, kas sagriezts mazos gabaliņos un pusi vai 2/3 no kazas siera, kas arī sagriezts mazos gabaliņos, tāpat arī saulē kaltētos tomātus, kas sagreizti līdzvērtīga izmēra gabalos. 

Gatavo mīklu liek kēksu formiņās. Atlikušos prošuto, kazas siera un tomātu gabaliņus pārber pāri formiņās ieklātajai mīklai un cep 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 20 -25 minūtes, pārbaudot gatavību, ar kociņu un, ja nepieciešams pagarinot cepšanas laiku.

Papildus šīm piedevām vai aizvietošanas nolūkā iesaku pievienot kēksiņu mīklai arī:
  • konservētu, nosusinātu kukurūzu,
  • Parmesan sieru.
  • olīvas,
  • cita veida šķiņķa vai gaļas šķēles, 
  • un jebkuru citu ledusskapī aizķērušos piedevu, kas būtu iederīga tieši Tavām garšas izjūtām!

You May Also Like

0 comments