Krāsaini ķirštomāti, gardas kus kus pērlītes un sāļi papildinošu umami garšu raisošas olīves - tas viss veģetāros, vienkāršos un krāsainos siltajos salātos bez piena produktiem! Noderēs gan pusdienu, gan vakariņu idejām.
SASTĀVDAĻAS:
- 400 g ķirštomāti (dažādu krāsu un formu, pēc izvēles)
- 3 ķiploka daiviņas
- 60 ml olīveļļa
- 60 ml ūdens
- 1 ēd.k. svaigi spiesta citrona suliņa
- sāls, pipari, pēc garšas
- 1 ēd.k. balzāmetiķis, ja vēlies
- 800 ml dārzeņu buljons
- 300 g pērļu kus kus
- 80 g Kalmata olīves (vai jebkuras citas iemīļotās olīves)
- 1 ēd.k. sasmalcnāts baziliks (vai sezonā iesaku aizstāt ar piparmētru, interesantam garšu salikumam)

Papildus, ja vēlies, ko vēl sātīgāku, pievieno Mzarella siera vai Fetas siera gabaliņus, pārber ar Parmesan, vai papildini ar kādu Brie siera šķēli, vai pat zilo sieru, ja tas ir Tavu iecienīto garšu sarakstā!
Pagatavošana:

Gatavos tomātiņus kopā ar ķiplokiem nedaudz padzesē un liek pusi cepto tomātu un visas 3 ķiplokdaivas blenderī vai smalcinātājā, pievieno eļļu, ūdeni, sāli, piparus, ja vēlies arī balzāmetiķi, kā arī svaigu citrona suliņu. Visu sablenderē līdz mērces konsistencei, pievienojot papildus ūdeni vai eļļu, ja vēlies šķidrākas konsistences mērcīti.
Pērļu kus kus pagatavo pēc iepakojuma instrukcijas, vārot dārzeņu buljonā, manā gadijumā 12 minūtes.
Gatavo kus kus sajauc ar olīvēm, sasmalcinātiem zaļumiem un atlikušajiem ceptajiem tomātiem un vai nu pārlej ar daļu mērces, samaisot un tad papildinot ar papildus mērci, pēc nepieciešamības, katru individuālo porciju, vai uzreiz kus kusu servē porciju šķīvjos, un tikai tur pārlej ar sagatavoto cepto tomātu mērcīti - šajā otrajā gadījumā, pasniegtais ēdiens noteikti izskatīsies glītāk, nekā jau iepriekš sajaukts ar mērci, bet garšas ziņā domāju nebūs nevainas abiem variantiem, jo pārlejot ar mērci, katrs pats var sajaukt to ar kus kus.
Ja vēlies, noteikti iesaku papildināt katru porciju ar pāris svaigām ķirštomātu pusītēm svaigumam un dekorācijai!
Lai gardi!
0 comments