Avokado pankūkas: klasiskās & ar bānāniem un auzu miltiem

by - 02:38


Divu veidu avokado pankūkas - abas gaisīgas, mazliet pufīgas un mīkstas - vienas, veselīgākas, BEZ kviešu miltiem, BEZ cukura, bet ar banānu un auzu miltiem, savukārt, otras, klasiskas avokado pankūkas ar kviešu miltiem!

Ja esi avokado mīlis, noteikti, iesaku iz'mēģināt, ja neesi - tik un tā, izmēģini! Arī tiem, kam negaršo avoado, šis varētu patikt!

KVIEŠU MILTU AVOKADO PANKŪKAS

Šīs izēģināju darbiņā, gatavojot jau pēc esošas, interneta plašumos pieejamas receptes, tikai veicot dažus sevis pievienotos uzlabojumus/izmaiņas. Sapratu, ka super garšīgi, jo dievinu avokado kā tādu, tāpēc nākamajā rītā arī mājās izmēģināju savu improvizēto, veselīgo avokado-banānu pankūku recepti ar auzu miltiem un bez cukura!

Sastāvdaļas:

  • 1 gatavs avokado (vidēja izmēra, ne pavisam mazie)
  • 1 ola
  • 180 ml mandeļu piens (parastais govs piens, sojas piens vai cits piens pēc izvēles)
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļa
  • 1 tēj.k. vaniļas ekstrakts (var iztikt)
  • 150 g milti (es izmantoju pašbriestošos smalkos kviešu miltus, bet der arī parastie augstākā labuma kviešu milti)
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 1 tēj.k. cepamais pulveris
  • šķipsniņa sāls
  • (+ šķipsniņa sodas, pēc izvēles)

Papildus:
  • 100 g mellenes
  • kokosriekstu (vai cita) eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Blenderī sablenderē avokado ar olu, mandeļu pienu, kokosa eļļu, vaniļas ekstraktu līdz diezgan pašķidrai viendabīgas konsistences masai.
  2. Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar cukuru, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls, es vēl pieliku arī šķipsniņu sodas
  3. Miltu mikslim bļodā pievieno šķidro, blenderēto masu un visu samaisa viendabīgā mīklā.
  4. Atpūtina mīklu aptuveni 20 minūtes.
  5. Cep uzkarsētā eļļā, no vienas puses 2-3 minutes, uzberot pāris svaigu melleņu uz augšējās puses, kad apakšpuse apcepusies, tad apgriež ar melleņu pusi uz leju un cep vēl aptuveni 1 minūti.
Pasniedz un baudi ar svaigām ogām un kļavu sīrupu ideālai saderībai!


VESELĪGĀS AVOKADO-BANĀNU PANKŪKAS AR AUZU MILTIEM

Sastāvdaļas:
  • 1/2 vidējs/liels avokado vai 1 vesels mazais avokado
  • 1 neliels banāns
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. kokosa vai rapšu eļļa
  • 150 ml piens (var izmantot arī mandeļu, sojas un citus)
  • ~ 100 g pilngraudu auzu milti
  • 1 tēj.k. cepamais pulveris
  • 1/2 tēj.k. soda
  • sķipsniņa sāls
  • 1 tēj.k. citrona sulas
  • 2 ēd.k. agaves sīrups VAI kļavu sīrups VAI 2 tēj.k. stēvija/cukurs vai cits sausās tekstūras saldinātājs
Papildus:
  • eļļa cepšanai
  • svaigas ogas un sēklas pankūku papildināšanai cepot, vai servējot šķīvī

Pagatavošana:

  1. Avokado, banānu olu, eļļu un pienu sablenderē līdz smūtija tipa konsistencei.
  2. Bļodā sajauc auzu miltus ar cepamo pulveri, sodu un šķipsniņu sāls.
  3. Iemaisa sablenderēto avokado-banānu masu, pievieno citrona sulu un saldinātāju pēc izvēles. Visu samaisa viendabīgā masā un atstāj atpūsties aptuveni 15-20 minūtes.
  4. Cep pankūkas aptuveni 2-3 minūtes no vienas puses un 1 minūti no otras puses.
!! Es eļļu izmantoju tikai vienu tējkaroti un to pašu tikai pirmajai pannai, vēlāk cepot atlikušās pankūkas, eļļu pannā nevienu reizi nepapildināju - toties pankūku mīkstumu un pufīgumu tas neietekmēja, kā tas nereti ir, piemēram ar plānajām pankūkām, kuras cepot bez eļļas kļūst nedaudz cietākas.

Pasniedz un baudi ar svaigām ogām, apgrauzdētām sēklām un medu vai, piemēram Rūdolfs BIO mango-kokosa vai aveņu-bumbieru augļu krēmiem!

You May Also Like

0 comments