Trīs sieru Siera kūka ar rozmarīna aprikozēm

by - 15:11

Ricotta, Mascarpone un klasiskais krēmsiers - izcilā siera kūkas kombinācijā, kam īpašo garšas ninasi piešķirs arī kraukšķīgā Itāļu mandeļu cepumiņu - Amaretti - klātesamība kūkas pamatnītē un interesantā garšu salikuma medus un rozmarīna sīrupā atdzīvināto žāvēto aprikožu nianse.

Gan svētkiem, gan ikdienai - garda!

Sastāvs:

Pamatnītei: 
  • 100 g amaretti (mandeļu) cepumi
  • 80 g selgas cepumi
  • 100 g kausēts sviests
Siera krēmam:
  • 1 ēd.k. želatīns
  • 2 ēd.k. auksts ūdens
  • 180 ml saldais krējums
  • 500 g krēmsiers
  • 250 g ricotta siers
  • 200 g maskarpone siers
  • 180 g cukurs
  • 1 citrons, izspiesta sula
Medotajām aprikozēm: 
  • 130 g medus
  • 100 ml ūdens
  • 3 rozmarīna zariņi
  • 150 g žāvētas aprikozes

Pagatavošana:

Cepumus sasmalcina blenderī lidz graudainai konsistencei un samaisa ar kausētu sviestu.

20 cm kūkas formas pamatnē vienā kārtā iespiež un izlīdzina sagatavotās cepuma drupatas un liek ledusskapī, kamēr gatavo siera masu.

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj ubriest.

Lielā bļodā ar mikseri sakuļ visu trīs veidu sierus ar cukuru un citrona sulu.

Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu.

Uzsilda želatīnu līdz tas kļūst šķidrs un pievieno siera krēma masai, nepārtraukti kuļot, kamēr želatīns viendabīgi iemaisīts.

Ar spatulu iecilā sakulto saldo krējumu siera krēmā. 

Pārklāj cepumu kārtu ar siera krēmu un liek ledusskapī vosmaz uz 5 stundām vai nakti. 

Dziļā pannā vai nelielā katliņā izkausē medu kopā ar ūdeni, pievieno rozmarīna zariņus un aprikozes un turpina karsēt, ik pa brīdim apmaisot, 15 minūtes. Noliek atdzesēties.

Gatavās kūkas virspusi pirms pasniegšanas papildina ar aprikozēm un rozmarīna medus sīrupu.

You May Also Like

0 comments