*AR piena produktiem *AR miltiem
Gaisīga, maiga, nedaudz tropiska un nemaz ne ļoti salda - perfekta gan ikdienas brīvdienu priekam, gan svētku laikam!
Lai gardi!
Pamatnei:
- 150 g Selga cepumi
- 150 g auzu pārslu cepumi
- 1 tēj.k. kanēlis
- 120 g izkausēts sviests
Mango krēmam:
Rotājumiem, pēc izvēles:
- 30 g sasmalcināti rieksti
- 2 ēd.k. mellenes
- 1 laims, sķēlītēs
- 1 ēd.k. kokosriekstu platās skaidas
Pagatavošana:
Cepumu drupatas iespiež 18 cm diametra kūkas pamatnē un malās un ieliek ledusskapī uz 30 min, kamēr sagatavo pildījumu.
Nelielā bļodiņā ieber želatīnu un pārlej ar 50 ml ūdeni. Atļauj uzbriest, kamēr sagatavo siera krēma masu.
Virtuves kombainā vai blenderī sablenderē mango gabaliņus līdz viendabīgai konsistencei.
Lielā bļodā ar mikseri vai rokas putotāju sakuļ krēmsieru, ricotta sieru, iebiezināto pienu, kļavu vai agaves sīrupu un mango biezeni viendabīgā un krēmīgā masā.
Uzbriedināto želatīnu pārlej ar 1 ēd.k. saldā krējuma un uzsilda mikroviļņu krāsnī 30 sec lidz šķidrai konsistencei vai izkausē ūdens peldē.
Nepārtraukti turpinot putošanu, lēnām pievoieno šķido želatīnu mango siera krēma masai, kamēr tas viendabīgi iekults masā.
Sagatavoto siera krēmu lej uz ledusskapī atdzesētās cepumu pamatnes un liek ledusskapī uz vismaz 5 h vai nakti.
Dekorē kūku ar ogām, riekstiem un augļiem pēc vēlēšanās.
0 comments