Ķirbju zupas košam rudenim

by - 09:42

*BEZ piena *BEZ glutēna

Rudens- sildošo zupu laiks!

Un kā nu rudens bez ķirbju zupiņām - biezām, sātīgām un gana veselīgām, bet pats galvenais, rudenīgi krāšņām!

Un pasaki man, ka rudens nav skaists!

Ķirbju un kokospiena pikantā krēmzupa

Sastāvdaļas:
  • 700 g ķirbis
  • 30 g ingvera sakne
  • 50 g sīpoli
  • 20 g citronzāle (bet var izmantot arī kaltēto citronzāles garšvielu vai neizmantot vispār)
  • 2 ēd.k. eļļa
  • 400 ml dārzeņu buljons vai ūdens
  • 1 tēj.k. sāls
  • 1 tēj.k. kaijenas pipari
  • 1 tēj.k. karijs
  • 1 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
  • 400 ml kokosriekstu piens
  • ķirbju sēklas, pasniegšanai
Pagatavošana: 

Ķirbi npomizo, iztīra un sagriež 2 cm kubiņos. Ingveru un sīpolu nomizo un sasmalcina. 

Katliņā uzkarsē eļļu, liek sīpolus, ingveru un citronzāles stiebriņu. Apmaisot, apcep 1 minūti, pievieno ķirbi, garšvielas un pārlej ar buljonu. 

Sautē 10 - 12 minūtes, līdz ķirbis mīksts. Noņem katliņu no plīts, izņem citronzāli un sablenderē ar rokas blenderi krēmīgā biezenī, ja nepieciešams, pirms tam nolejot mazliet šķidruma, lai zupa nav pārāk šķidra, kad tai pievienos vēl kokospienu.

Pēc blenderēšanas katliņu liek atpakaļ uz plīts, pievieno citrona sulu, kokosriekstu pienu un papildus čili vai sāli, pēc vēlēšanās un vajadzības, un silda vēl 3-5 minūtes.

Pasniedz ar ķirbju sēklām. Bet, protams, vari zimantot arī parmesan sieru, citas sēklas vai riekstus, vai jebkuru citu sev kārojošos topinga piedevu.

Īpaši gardi kopā ar svaigu, tikko ceptu un kraukšķīgu kruasānu! :)

Ķirbju lēcu biezā zupa

Sastāvdaļas:
  • 900 g ķirbis
  • 1+1 ēd.k. eļļa
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 sarkanais čilli
  • 1 selerijas kāts
  • 1 burkāns
  • 1 tēj.k. ingvera pulveris
  • 1 tēj.k. karijs
  • 1 tēj.k. sāls
  • 1 tēj.k. pipari
  • 1 l dārzeņu buljons vai ūdens
  • 100 g sarkanās (oranžās) lēcas
  • 200 ml kokosriekstu piens
  • sakapāti loki, pasniegšanai
Pagatavošana:

Ķirbi nomizo, sagriež gabalos un liek uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Pārlej ar 1 ēd.k. eļļas un cep 180 C uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes, vai kamēr ķirbju gabaliņi mīksti.

Gatavo ķirbi izņem no krāsns, ar dakšiņu saspaida un noliek maliņā.

Tikmēr katliņā uzkarsē ēdamkaroti eļļas, un apcep sakapātu vai caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sakapātu čilli, šķēlītēs sagrieztu seleriju un burkāna šķēles. Visu apcep 2 minūtes.

Pievieno garšvielas, lēcas un buljonu un vāra 15 minūtes, kamēr lēcas gandrīz mīkstas.

Pievieno zupai saspaidīto ķirbi un kokospienu un silda vēl 5-7 minūtes.

Pasniedz ar sakapātiem svaigiem lociņiem vai citiem zaļumiem pēc izvēles.

You May Also Like

0 comments