Mango - Ricotta kūka ar bezglutēna pistāciju-kokosa pamatni

by - 15:26

*BEZ cukura *BEZ kviešu miltiem *BEZ glutēna *BEZ olām *BEZ sviesta *AR piena produktiem

Mazliet veselīgāka kūka, jo tik daudz "BEZ" tās sastāvā, toties, cik ļoti, ļoti garšīga!

Man pēdējā laikā ļoti kārojas dažādi gan sāļi, gan saldi ēdieni ar Ricotta sieru, un arī kombinācijā ar sulīgu mango, tas izrādijās tik pat lielisks.

Un pistācijas, un kokoss... tāda mazliet eksotika, lai pasapņotu par siltajām zemēm arī drēgnajā rudenī!

Sastāvā:

Pamatnītei:
  • 50 g lobītas nesālītas pistācijas (bet vari izmantot arī sālītas, pēc vēlēšanās)
  • 50 g kokosriekstu skaidiņas
  • 100 g mandeļu miltu vai samaltas mandeles
  • 50 g dateles
  • 80 ml kokosriekstu eļļas
Mango - Ricotta kārtai:
  • 1 ļoti liels vai 2 mazāki mango - vai vairāk, ja vēlies intensīvāku mango garšu
  • 500 g Ricotta siers
  • 100 g Skyr Islandes vai Grieķu jogurts
  • 50 ml Agaves sīrups (vai cits saldinātājs pēc izvēles un tik daudz, lai pagaršojot, liktos īstajā salduma pakāpē Tavai gaumei, jo kas vienam par saldu, otram tieši laikā un otrādi :))
  • 20 g želatīns
  • 2 Ēd.k. auksts ūdens

Pagatavošana:

Pistācijas un kokosriekstu skaidiņas sasmalcina blenderī īsu mirki līdz graudainai gabaliņu, bet ne miltainai konsistencei un noliek maliņā atsevišķā bļodiņā.

Dateles izmērcē siltā ūdenī aptuveni 30 minūtes, nosusina un samaļ blenderī lidz krēmīgai konsistencei, Pievieno mandeļu miltus, pistācijas un kokosriekstus un kokosriekstu eļļu un sablenderē lidz veidojas lipīga, bet bieza un pamatnei atbilstoša saturīga masa un rieksti sajaukušies ar dateļu masu. Ja nepieciešams, pievieno papildus kokosa skaidiņas vai mandeļu miltus, lai sabiezinātu masu, ja tā sanākusi par šķidru. Tik jānem vērā, ka ledusskapī tā vel nedaudz sacietēs.

Pamatnītes masu iespiež ar cepampapīru izklātas kūkas formas pamatnē (18-20 cm) un liek ledusskapī vai saldētavā, kamēr gatavojas krēma daļa.

Ricotta un mango kārtai, mango nomizo, sagriež gabalos un sablenderē biezenī, pārliek lielā bļodā, pievieno sieru, jogurtu un saldinātāju un sakuļ ar mikseri vai rokas putotāju viendabīgā krēmā.

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī 3 minūtes, uzsilda mikroviļņu krāsnī aptuveni 30 sekundes, vai līdz tas šķidrs (vai izkausē pēc sava ierastā paņēmiena) un lēnām, nepārtraukti putojot, pievieno krēma masai, līdz želatīns viendabīgi iekūlies krēmā.

Pārklāj kūkas pamatni ar krēma masu un ļauj sastingt ledusskapī vismaz 3 stundas vai vislabāk atstājot uz nakti.

Dekorē pēc sirds patikas - ar kokosriekstu skaidiņām, mango gabaliņiem, pistāciju drupačām, Rafaello konfektēm vai citiem dekoratīvajiem gardumiem.

Lai gardi!

You May Also Like

0 comments