Avokado burgeris, BBQ banānu čipsi un Cuvee Pinot Noir

by - 11:14

Dzirkstošais Cremant Cuvee Pinot Noir burbulītis, veselīgais avokado, mazliet siers, mazliet lasis un aziātiska noskaņa - perfektais salikums!

Atmiņās par jauko un pozitīvo Mozeles vīna tūres braucienu kopā ar MoselWeins šoreiz atradu savu perfekto pāri netradicionālā "burgera" un Luksemburgas POLL FABAIRE dzirkstuļa savienībā!

Tik vienkārši, bet tik graciozi.. tik neparasti, bet tomēr likumsakarīgi... jo kāpēc gan mazsālīts lasis, Brī siers un svaigais krēmsiers, kombinācijā ar pesto un avokado, nevarētu saderēt ar klasiski labu, nepiespiestu un vienozzīmīgi baudāmu dzirkstošo vīnu!

Šīs dienas mans pāris:
POLL FABAIRE Cremant de Luxemburg, Cuvee Pinot Noir
un
POLL FABAIRE Spirit of Schengen Cuvee Pinot Noir
vai
ar 
Laša avokado "burgeri" un BBQ banānu čipsiem

Sastāvdaļas
  • Avokado burgerim ar lasi:
  • 1 neliels, gatavs avokado
  • 4 šķēlītes mazsālīts lasis
  • 2 tēj.k. zaļais pesto
  • 2 tēj.k. krēmsiers (parastais, ar zaļumiem, Filadelfija ar lasi, kazas piena krēmsiers utt. pēc izvēles)
  • šķipsniņa maltu melno piparu
  • 3 šķēlītes sarkanais vai baltais sīpols
  • 1-2 šķēles Brie siers (vai cietais Kazas siers, vai Camambert siers, vai cits pēc izvēles)
  • salātlapa vai melnās sushi nori lapas gabaliņš (mana izvēle, šajā gadījumā)
  • 1/2 tēj.k. sezama sēklas vai linsēklas
  • nedaudz citrona sulas
Ja jau netradicionāls burgeris, tad, lai tik pat atbilstoši netradicionālas piedevas:

Ierasto kartupeļu fri vietā Sāļie BBQ garšas banānu čipsi - pikanti, aziātiski, piederīgi tieši manai laša burgera versijai, jo saspēlējas maigais avokado un lasis ar pikanto bbq garšu, aziātiskā suši un nori lapu pieskaņa "burgera" sastāvdaļu sarakstā un tik pat aziātiskā banānu čipsu izcelsmes noskaņa.

Burvīgs tandēms un vēl šis Cremant... maigi burbulīši, augļains, neuzbāzīgs un tik lieliski saskan ar avokado, ar Bri sieru un lasi!


"Burgera"pagatavošana:

Avokado pārgriež uz pusēm un uzmanīgi ar ēdamkaroti (vai izmantojot savu atdalīšanas no mizi[ņas tehniku) izņem no miziņas un atdala arī kauliņu. Avokado var apslacīt ar citrona sulu ja nav plānots to apēst tuvākās pusstundiņas laikā un nevēlies pieredzēt tā ļoti strauju krāsas maiņu:)

Katru avokado pusīti apsmerēju ar tējkaroti zaļā pesto un kauliņa vietā esošajās bedrītēs ielieku pa tējkarotei svaigā krēmsiera. Uzlieku Nori lapas gabaliņu un 2 laša šķēlītes, mazliet svaigi maltu melno piparu, pāris smalkas sīpola šķēlītes, pa vidu Brie siera šķēli un vēlreiz lasi, sīpola šķēlītes, nori lapu un otru pusi no avokado (kas arī apsmērēts ar pesto un piepildīts ar krēmsieru), kā arī pārbirdinu augšpusīti ar linsēklām

Lūk, tas arī viss! Atliek vien baudīt kopā ar banānu čipsiem šķīvī un Pinot Noir burbulīšiem glāzē!

POLL FABAIRE dzirkstošos vīnus vari iegādāties MoselWeins veikalā Elvīras ielā 16, Rīgā

Vairāk par Vācijas un Luksemburgas kvalitatīvajiem Mozeles vīniem varat uzzināt un iepazīties arī www.moselweins.com vai veikalā klātienē.


Variācijas "burgerim":
  • Veģetārais burgeris droši var tik pagatavots ar saldā kartupeļa-lēcu (vai melno pupiņu) kotleti
  • Gaļas burgera versijā, droši var lasi aizvietot ar tītara maltās gaļas kotleti, vai grilētu vistas fileju Teryaki mērcē
  • Piedevas, salātus, zaļumus droši variē pēc saviem ieskatiem - salātlapas, svaigi vai marinēti gurķīši, marinēti vai karamelizēti sīpoli, tomātu šķēles
  • Mērces, mērces, mērcītes- iespēju daudz, atliek tik izvēlēties savas iecienītākās opcijas - saulē kaltēto tomātu pesto, saldskābā čilli mērce, protams, standarta tomātu mērcīte, BBQ mērcīte, Grieķu jogurts+garšvielas un ķiplociņš
  • Siers: atkarībā no burgera veida: piemēram, oranžais Čedars man tomēr ar lasi, šai gadījumā kopā neietu, bet ar tītara gaļas kotletīti...mmm.. jebkurā gadījumā, izvēlies sieru, kas ir Tavu iecienītāko sieru top augšgalā, jo tieši tad izdosies noķert to īsto SAVU garšu salikumu.

You May Also Like

0 comments