Vasaras garša - Veselīgā bazilika un tumšo ogu tarte!

by - 06:40

*BEZ cukura *BEZ miltiem *BEZ piena produktiem *BEZ sviesta *BEZ olām

Nu tik ļoti vienkārša un vasarīga kūciņa - gan veselīguma, gan sastāva ziņā!

Kazenes, mellenes un baziliks - vasaras aromāts un garšas pilnā plaukumā!

Šo tartes gabaliņu ēd kaut brokastīs, bez mazākā sirdsapziņas pārmetuma - gan augļi, gan graudaugi, gan rieksti - viss, kas vajadzīgs rīta saldumam, kad gribās sevi palutināt!

Un noteikti noliec šo, kādos vasaras svētkos uz galda un pārsteidz viesus - neviens pat nenojautīs, cik viegli un ātri pagatavojama tā ir!

Izmanto sezonas ogas vasarā, vai saldētavas krājumus ziemas sezonā, variējot ar garšām pēc saviem ieskatiem un priecājies par ik saldo dzīves mirkli!

SASTĀVDAĻAS:

Tartes pamatnītei:
  • 100 g mandeles
  • 100 g nesaldinātas kukurūzas pārslas (vai citi graudaugi/rieksti pēc izvēles - piemēram, lazdu rieksti vai valrieksti, lieliski iederēsies)
  • 60 g kokosriekstu skaidiņas
  • 130 g sulīgas dateles (vai izmērcētas ūdenī, ja ir sažuvuša un nav sulīgas)
  • 3 ēd.k. kokosriekstu eļļa
Bazilika un ogu pildījumam:
  • 300 g mellenes
  • 300 g kazenes
  • 2. ēd.k. rupji sasmalcinātas svaiga bazilika lapiņas
  • 3 ēd.k. kļavu sīrups (vai agaves sīrups, pēc izvēles) - daudzumus arī šeit var palielināt, ja ogas pašas par sevi nav īpaši saldas
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 150 ml kokosriekstu piens (mani iecienītākie ir Cesars jaunā internetveikalā pieejamie Fudo bundžiņā vai AROY-D kokosriekstu pieni un krēmi, kas īpaši izcili der šāda tipa kūciņām)
  • 15-20g. želatīns vai agar (daudzums, aptuveni viena žēlatīna paciņa, vai agar pēc saviem gatavošanas paņēmieniem un ieskatiem, jo jāskatās, cik sulīgas ir ogas)
Papildus:
  • svaigas ogas un bazilika lapiņas dekorācijām, pēc izvēles


PAGATAVOŠANA:

Tik elegantas kūkas pagatavošana šķiet nekad nav bijusi tik vienkārša, kā mūsdienās, kad gandrīz katrā virtuvē ir blenderis.
  1. Ar blenderi, kurš sasmalcina arī riekstus un citas `smagākas` lietas bez šķidruma klātbūtnes - sablenderē mandeles, bet ne līdz miltu konsistencei, atstājot vēl palielus mandeļu gabaliņus. Ja izmanto vēl kādus riekstus, tad pievieno tos reizē ar mandelēm.
  2. Pie mandelēm blenderī pievieno kukurūzas pārslas un kokosriekstu skaidiņas un pablenderē vēl pavisam nedaudz, lai pārslas sasmalcinās, bet visa masa vēl nav pārvērtusies miltu konsistencē - tad rezultātā būs foršāk graužama pamatnīte :)
  3. Pievieno blenderī sulīgas dateles un šķidru kokosriekstu eļļu un sablenderē lidz izveidojas lipīga tartes pamatnītes masa. Liec to tares formā un izlīdzini viscaur pamatā un gar maliņām vienādā biezumā. Liec saldētavā (vai ledusskapī), kamēr gatavo pildījumu.
  4. Pildījuma pagatavošana vēl vienkāršāka- visas sastāvdaļas, izņemot, želatīnu (vai agar) liec blenderī un sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.)
  5. Pievieno pēc instrukcijas pagatavotu želatīnu un pievieno sablenderētajam ogu pildījumam. Pablenderē vēl 30 sekundes, vai kamēr želatīns viendabīgi iejaucas masā un lej pildījumu sagatavotajā tartes pamatnītē.
  6. Atdzesē saldētavā 1-2 h vai ledusskapī vismaz 3 h. Dekorē ar svaigām ogām un bazilika lapiņām, vai citām skaistām lietiņām pēc saviem ieskatiem.
Priecē acis un vēderus skaisti un veselīgi gan sev, gan draugiem!

Lai saulaini!

You May Also Like

0 comments