Supersalds un super vienkāršs fudžs

by - 22:35

* AR piena produktiem *AR cukuru *BEZ glutēna *BEZ sviesta *BEZ olām

Patiešām ļoti, ļoti salda recepte, bet ar visu to, no šķīvīša gatavais fudžs pazuda negaidīti ātri :)

Tikai pāris sastāvdaļas, un ātrs deserts gatavs!

Sastāvdaļas:
  • 300 g baltā šokolāde (vai Gemoss nopērkamie baltās šokolādes čipsi)
  • 150 g iebiezināts piens ar cukuru
  • 1 tējkarote citrona ekstrakta vai citrona sulas
  • 2-3 ēdamkarotes kaltētas zemenes (nopērkamas Gemoss, oriģinālnosaukumā "Freeze dried strawberries")*
* kaltētās zemenes vari aizstāt ar jebko citu pēc savas patikas - dažāda veida sukādēm, žāvētām dzērvenēm, žāvētām mellenēm, vai pat riekstiem


Pagatavošana:

Kaltētās zemenes (vai citus kaltētos vai žāvētos augļus/ogas pēc izvēles) sagriez mazos gabaliņos (vai tik lielos, cik vēlies tos redzēt fudža sastāvā.

Nelielā katliņā pavisam nelielā karstumā lej iebiezināto pienu un pievieno balto šokolādi. Nepārtraukti maisot silda, kamēr šokolāde ar iebiezināto pienu sakususi viendabīgā masā.

Šo procesu var darīt arī, vārot ūdens peldē, vai uzsildot mikroviļņu krāsnī, bet arī apmaisot ik pa mirklītim, lai balto šokolādi nepārvārītu un nepārvērstu lielā - nelietojamā šokolādes kunkulī.

Gatavajā masā iemaisi citrona ekstraktu vai sulu un izvēlēto augļu/ogu gabaliņus.

Taisnstūrveida traukā ie klāj cepamo papīru vai pārtikas plēvi tā, lai tas būt virs trauka malām, lai vēlāk aiz papīra vai plēves malām fudžu viegli vari izņemt no trauka.

Lej fudža masu sagatavotajā traukā, lai masa būtu aptuveni 2 cm augstumā. Liec saldētavā uz 2 stundām vai ledusskapī uz 4-5 stundām, kamēr fudž kļuvis stingrs. Gatavo fudžu izņem no trauka un sagriez kvadrātiņos.

Lai saldi garšo! :)

You May Also Like

0 comments