Sāļā tunča plātsmaize BEZ olām

by - 11:34


*BEZ olām *BEZ sviesta

Brīvdienu tunča plātsmaize sāļo uzkodu recepšu cienītājiem! Gribētos jau brīvdienā uzcept un tad vēl pusi nedēļas darba dienu vakaros pa gabaliņam uzkost, bet kaut kā gadās, ka apēdas pārāk ātri un uzreiz :)

Nenobīsties no miltu veidu daudzveidības mīklā - tik pat labi, vari daudzumus sasummēt un izmantot tikai kviešu miltus vai citus savus iecienītākos (griķu, auzu u.t.t.) Es šēit rakstiju savu konkrēto kombināciju, kas atspoguļojas bildētās plātsmaizes saturā.

Mīklai:
  • 100 g Turku zirņu milti
  • 100 g kukurūzas milti
  • 150 g kviešu milti (bet, protams, neviens nav aizliedzis, visu miltu veidus sasumēt un izmantot tikai kviešu miltus, vai mājās neesošos miltu daļu aizstāt ar kviešu, vai citiem miltu veidiem - auzu, griķu utt.)
  • 1 tēj.k. cukurs
  • 1 tēj.k.sāls
  • 1 tēj.k. kurkuma/ vai karijs, pēc izvēls
  • 1 tēj.k. cepamais pulveris
  • 1/2 tēj.k. soda
Šķidrās sastāvdaļas mīklai:
  • 4 ēd.k. skābs krējums
  • 4 ēd.k vīnogu kauliņu vai rapšu eļļa
  • 2 ēd.k vai vairāk pēc nepieciešamības- silts ūdens
Mērcei:
  • 1/2 tēj.k. čilli, pēc vēlēšanās vai 1 tēj.k. saldskābā čilli mērce
  • 1 tēj.k. malti melnie pipari
  • 1 ēd.k. sojas mērce
  • 2 ēd.k. tomātu mērce vai tomātu pasta, pēc izvēles
Pildījumam:
  • 2 kārbiņas tuncis savā sulā
  • 50 g saulē kaltēti tomāti
  • 1 sarkanais sīpols
  • 100 g konservētas kukurūzas
  • 1 ēd.k. kaperi (pēc vēlēšanās)
  • 100 g rīvēts Parmesan tipa cietais siers
  • ķirbju sēklas (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana:

Visus miltu veidus sajauc vienā bļodā kopā ar visām garšvielām, cepamo pulveri un sodu. Izveido miltos iedobīti, kur pievieno visas mitrās mīklai paredzētās sastāvdaļas - eļļu, siltu ūdeni un krējumu, Iecilājot maisa mīklu līdz izveidojas bieza, ķepīga mīkla (ļoti trekna krējuma biezumā/konsistencē), ja nepieciešams pievieno papildus ūdeni.

Mīklu vienmērīgi izklāj četrstūra plāts formas cepamtraukā, kas pārklāts ar cepampapīru un ar otiņu pārsmērēts ar nedaudz eļļas. Mīklu pārbārsta ar pusi no sarīvētā Parmesan tipa siera

Mērcei sajauc sojas mērci un tomātu mērci ar pipariem un čilli vai čilli saldskābo mērci.

Tunci izņem no šķidruma un nosusina. Saulē kaltētos tomātus sagriež mazākos gabaliņos. Tunci samaisa kopā ar mērci, kukurūzu, kaperiem, tomātu gabliņiem, un vienmērīgi izklāj uz plātsmaizes mīklas un pārliek pildījumam sarkanā sīpola šķēles vai vari arī mērci uzklāt uz mīklas vispirms un tad pārklāt ar sīpoliem un pārējām pildījuma sastāvdaļām.

Plātsmaizi cep 180 grādos 18-20 minūtes, izņem no krāsns, pārber ar atlikušo rīvēto sieru un liek atpakaļ krāsnī, vēl uz 10-12 minūtēm, kamēr siers izkusis un plātsmaize izcepusies. Kopējais cepšanas laiks ir 30-35 minūtes, tāpēc sieru vari pārkaisīt jebkurā brīdī, atkarībā kādu siera kušanas konsistenci vēlies rezultātā (ja kraukšķīgākai virspusītei, tad vari bērt sieru jau sākumā, ja vēlies mīkstu un lipīgu, tad tuvāk cepšanas beigām.)

You May Also Like

0 comments