Olu liķiera kūka

by - 09:12

*BEZ kviešu miltiem *BEZ sviesta *AR aolām *AR piena produktiem 

Nav pārslada, nav sarežģīta, bet Lieldienu tematiska - AR olu liķieri! Lai top Lieldienu vienkāršā kūka!

SASTĀVDAĻAS:

Braunija pamatnei:
  • 5 olas
  • 80 g cukurs
  • 80 ml eļļa
  • 100 g izkausēta šokolāde
  • 2 ēd.k. olu liķiera
  • 200 g mandeļu milti (vari izmantot arī kviešu miltus mandeļu miltu vietā)
Krēma kārtai:
  • 300 ml saldais krējums
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 1-2 ēd.k. putukrējuma stindzinātājs (tik daudz līdz krēms sabiezē līdz vēlamā stingruma konsistencei)
Virskārtai:
  • 2-3 ēd.k. olu liķieris
  • dekori pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:

Vispirms pagatavo braunija pamatni, ko vari gatavot arī pēc citas, savas iecienītākās receptes, ja Tev tāda ir, tikai pievieno papildus arī olu liķieri, lai ir tematiski :)

Šai kūkai izmantoju augstāk minēto sastāvdaļu braunijrecepti - vispirms viegli sakul vai saputo olas ar cukuru, iemaisot tajās eļļu, kausēto šokolādi un olu liķieri, līdz veidojas viendabīga masa, bet visu laiku maisot, lai olas no siltās šokolādes nesaraujas kunkuļos (šokolādi mazliet padzesē pirms pievienošanas olām).

Masā iemaisi arī mandeļu miltus, nepārmaisot un stipri neputojot, tikai iecilājot kamēr tie vienmērīgi iestrādājas mīklā.

Mīklu lej kūkas formā ar noņemamām malām, kas izklāta ar cepampapīru un nedaudz ieeļota un cep 180 grādos uzkarsētā krāsnī aptuveni 35 minūtes.

Gatavo šokolādes biskvītu pilnībā atdzesē.

Saldo krējumu saputo ar cukuru un putukrējuma stindzinātāju, pievienojot vispirms 1 ēdamkaroti, bet, ja masa nav pietiekami stingra, tad pievieno papildus vēl stindzinātāja, līdz iegūts vēlamais putukrējuma stingrums (attēlos var redzēt, cik stingra un saturīga ir kūkas baltās kārtas daļa).

Uz atdzesētā šokolādes biskvīta, neizņemot no kūkas formas, klāj sagatavoto putukrējuma krēmu un izlīdzina.

Virspusi pārlej ar olu liķieri un dekorē pēc saviem iesktiem, piemēram, ar rīvētu šokolādi, riekstu drupačām vai citiem gardumiem.

Lai izdodās!

You May Also Like

0 comments