Jogurta mīklas kanēļmaizītes

by - 15:08



*AR kviešu miltiem *AR olām *BEZ sviesta *AR cukuru

Kanēļmaizīšu improvizācija ar jogurta mīklas mēģinājumu rozīšu ziedu formā.

SASTĀVDAĻAS:
  • 1 ola
  • 150 g Grieķu vai islandes Skyr jogurts
  • 80 ml piens
  • 80 ml rapšu vai saulespuķu eļļa 
  • 350 g milti
  • 70 g cukurs
  • 1 tēj.k. cepampulveris
Pildījumam:
  • 2 ēd.k. cukurs vai brūnais cukurs
  • 1 ēd.k. kanēlis

PAGATAVOŠANA:

Bļodā ar rokas potojamo slotiņu sajauc olu ar jogurtu, pienu un eļļu. visu samaisa un pievieno miltus, cukuru un cepamo pulveri. Visu maisa, kamēr sāk veidoties viendabīga mīkla, papildina ar miltiem, pēc nepiecīešamības un turpina mīklu mīcīt, kamēr tā vairs nelīp pie bļodas malām un nav ķepīga. Mīklu bļodā pārklāj ar folliju, pārtikas plēvi vai dvieli un ļauj atpūsties ledusskapī 30 minūtes.

Uz virsmas izbārsta miltus un izrullē mīklu iespējami plānāku. Ar aptuveni 4-5 cm diametra augšdaļas glāzes dzeramās puses daļu, izspiež mīklā aplīšus.

Izspiestos aplīšus liek vienā rindiņā pa četriem kopā, tā, lai viens mīklas aplītis nedaudz pārklāj otra mīklas aplīša malu.

Pa vidu uzbirdina atsevišķā bļodiņā sajauktu cukura un kanēļa maisījumu un no pirmā uzliktā mīklas aplīša gala sāk rulēt ciet, līdz tiek aizrulēts līdz 4 aplīša beigām. Sarullēto mīklas rullīti uzmanīgi pārgriež uz pusēm, un novieto uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru, ar viduča griezuma vietas pusi uz leju, tā, lai uz augšpusi būtu skaisti izveidojies rozes izskata mīklas zieds.

Tā sagatavo visu mīklu un gatavos rozes ziediņus cep 180 grādos uzkarsētā krāsnī 25-30 minūtes līdz tie kļūst zeltaini brūni. 

Garšīgi jau uzreiz silti, tāpat kā svaiga kanēļmaizīte tikko no krāsns :))

Starpcitu, iedomājos,ka šo mīklu var izmantot arī kā alternatīvu parastajai rauga mīklas kanēļrullīšu cepšanai. (`cinnammon rolls`) . Noteikti izmēģināšu šo idehu, pārklājot gatavās kanēļmaizītes ar krēmsiera glazūru..mmm..

You May Also Like

0 comments