Dārzeņu-zemesriekstu sviesta karijs

by - 01:21

Lai dzīve nekļūtu garlaicīga, mazliet neierasts produktu un garšu salikums šajā receptē!

Ļoti interesants un nedaudz savdabīgs, bet nu tik ļooooti garšīgs karijs!

Gatavošanas laikā, mazliet satraucos par rezultātu, ko varētu veidot šādu interesantu produktu garšu salikums - bet tas bija tik, tik, tik garšīgi, ka nevaru nepadalīties :)

Vienīgi, jāsaka uzreiz: Lai garšotu, jāmīl banāni, zemesrieksti un saldie kartupeļi... un, protams, KARIJA garša pati par sevi :)


Savukārt, karija specifiskās sastāvdaļas, kā Masala karija pasta, vai kokosriekstu piens un garšvielas, iesaku iegādāties vienuviet www.cesars.lv  - pārbaudīta kvalitātes un garšas vērtība no manas puses.

Bet, lai vieglāk gatavot, vari noskatīties manu roku darbu šīs receptes vāciskajā videoversijā, ŠEIT, ko gatavoju Fit For Fun lapai.


SASTĀVDAĻAS:

  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļa
  • 200 g saldais kartupelis - nomizots, sagriezts kubiņos
  • 100 g jeb 1 vidēja lieluma banāns - nomizots, sagriezts šķēlītēs
  • 200 ml dārzeņu buljons
  • 2 tēj.k. karija maisijuma garšviela
  • 1 tēj.k. Tikka Masala karija pasta
  • 1 tēj.k. kumīns
  • 1 tēj.k. čilli
  • 2 ēd.k. zemesriekstus sviests (bez cukura)
  • 200 ml kokosriekstu piens 
  • vēl 200 ml dārzeņu buljona
  • 200 g cukini, sagriezts šķēlītēs
  • 100 g (8 gab.iepakojums) mini kukurūzas vālītes
  • 250 g briseles kāposti (man bija saldēti)
  • 1 tēj.k. sāls
  • 1 tēj.k. pipari
  • 2 ēd.k. zemesrieksti (sālīti vai grauzdēti, vai parasti - pēc izvēles)
PAGATAVOŠANA:

Visirms dziļā, karstā pannā uzsilda kokosriekstu eļļu un pievieno tajā saldo kartupeļu kubiņus un banānu šķēlītes. Apmaisa un apcep 30 sekundes. Pievieno buljonu un sautē 10 minūtes, ik pa laiciņam apmaisot.

Kad saldā kartupeļa kubiņi mīksti, ar kartupeļu stampiņu sastampā visu pannas saturu, pievieno karija pulveri, kumīnu un čilli un zemesriekstu sviestu, pārlej ar kokospienu un buljonu un 2 minūtes, maisot pasautē biezmērci pannā.

Pannas saturam pievieno cukini ripiņas, mini kukurūzas vālītes un briseles kāpostus. Papildini ar sāli un pipariem, pēc saviem ieskatiem, cik sāļu un piparotu ēdiena rezultātu vēlies.

Sautē 20-30 minūtes, skatoties, kad visi dārzeņi kļuvuši mīksti un gatavi.

Gatvajaā karija sautējumā iemaisi zemesriekstus un pasniedz siltu, piemēram, ar pitas maizi!

You May Also Like

0 comments