Aveņu jogurta kūka - Fit For Fun

by - 09:23

*BEZ olām *BEZ kviešu miltiem *AR piena produktiem

Vienkāršā un nemaz ne tik treknā kūka, ko pagatavot, kad ilgi negribās stāvēt pie plīts, bet ciemiņus (vai SEVI! :)) jāpalutina un jāpārsteidz ar skaistu un perfektas kraukšķīgās un krēmīgās tekstūras saskaņu kūku! 

Šī recepte tika gatavota Vācijas Fit For Fun lapai, kā salīdzinoši netrekna kūkas recepte (ņemot vērā, cik ļoti viņiem patīk visas Nutellu, Kinder Bueno cake, Daim cake, Snickers cake un vēl visu iespējamo krāsaino un nekrāsaino un maksimāli neveselīgo kūku receptes!)

Īpaši ideāla šī recepte varētu būt tuvojoties vasaras ogu sezonai - pielāgo tik attiecīgās tā brīža top ogas un svētki var sākties! Svini dzīvi ik dienas!

SASTĀVDAĻAS:

Pamatnītei:
  • 100 g baltās šokolādes
  • 50 g sviests
  • 70 g kokosriekstu skaidiņas
  • 100 g bezglutēna kukurūzas pārslas
Jogurta pildījumam:
  • 800 g bieza Gireķu vai Islandes Skyr jogurta bez piedevām
  • 2 ēd.k. aveņu (vai zemeneņu) ievārījums vai džems
  • 100 g baltā šokolāde
  • 200 g avenes (vai zemenes, vai Tavas ogas pēc izvēles)
  • Papildus avenes vai citas ogas dekoram.

PAGATAVOŠANA:

Balto šokolādi izkausē kopā ar sviestu un samaisa līdz veidojas viendabīga masa. 

Kukurūzas pārslas ar pirkstiem laužot sasmalcina/saberž.

Bļodā sajauc kokosriekstu skaidiņas ar kukurūzas pārslām un iemaisa kausētās šokolādes masu.

Gatavo kraukšķīgās pamatnītes saturu iespiež pamatā kūkas formai ar noņemamām malām, kura izklāta ar cepampapīru, Un ieliek ledusskapī vai saldētavā, kamēr gatavo pildījumu.

Pildījumam jogurtu samaisa ar ievārījumu un iemaisa tajā izkausētu balto šokolādi. Iecilā avenes un lej masu uz sagatavotās pamatnes. 

Ledusskapī sastindzina vismaz 6 stundas, bet vislabāk atstāj vismaz uz nakti.

REZULTĀTS UN IETEIKUMI:

Kūka rezultātā būs ļoti krēmīgas tekstūras ar kraukšķīgu un birstošu pamatnīti - perfekta kraukšķīguma un krēmīguma tekstūru saspēle!

BET ja vēlies mazliet stingrāku kūkas krēma daļu, tad vari pievienot vairāk baltās šokolādes, piemēram 150 vai pat 200 g receptē minēto 100 g vietā (kas gan padarīs kūku arī saldāku pie reizes! :)) vai arī papildināt krēmu ar želatīnu, iegūstot pavisam stingru kūku.

Savukārt, ja vēlies treknāku un sātīgāku kūku - pusi vai pat visu jogurta daļu vari aizvietot ar krēmsieru.

You May Also Like

0 comments