Vienkāršie "vienas bļodas" melnie mafini

by - 12:49

*BEZ sviesta *AR olām *Ar piena produktiem

Vienkārša "vienas bļodas" jeb "One Bowl" melno mafinu recepte, ko vari dekorēt pēc saviem ieskatiem, kaut pavasarīgās dīgstu un plaukstošo lapu noskaņās, ar zaļo mastiku..

... vai pārveidojot par burvīgiem cupcake ar kārdinošu krēmu cepurīti..

Sastāvdaļas:
  • 50 g nesaldināta kakao pulvera
  • 120 ml ļoti karsts ūdens (ap 90 grādu temperatūrā)
  • 120 g milti (var aizstāt ar pilngraudu miltiem, speltas miltiem vai pusi aizstāt ar mandeļu miltiem)
  • 1 tēj.k. cepamais pulveris
  • 1/2 tēj.k. soda
  • 120 g cukurs
  • 1 ola
  • 100 ml piens
  • 70 g rapšu eļļa (vai cita augu eļļa)

Pagatavošana:

Kā jau solīts, ātra un vienkārša, vienas bļodas ietvaros pagatavojama mafinu vai kapkeiku pamatnītes recepte, jo
  1. Lielā bļodā ieber kakao, pārlej ar karstu ūdeni un a karoti vai putojamo slotiņu samaisi viendabīgā masā.
  2. Pievieno miltus, cepmao pulveri, sodu un cukuru. Atkal samaisi ar putojamo slotiņu vai spatulu.
  3. Pievieno olu, pienu un eļļu. Tagad gan visērtāk sakult ar mikseri vai elektrisko putotāju, kamēr veidojas viendabīga masa. Masa būs diezgan šķidra, aptuveni biezumā, kā 20% krējums vai jogurts.
  4. Gatavo mīklu ar zupas kausiņu lej sagatavotajās un ar papīra formiņām izklātajās mafinu cepamformās.
  5. Cep 20 minūtes 190 grādus karstā krāsnī.
  6. Dekorē, pēc vēlmēm un ieskatiem un baudi ar kafiju un priecīgu smaidu. :)
Ieteikumi un idejas:

Pavasara mafini! 

Krāsa, kā melnzemei - nu tad tik atliek no mastikas sataisīt (vai nopirkt Gemosā jau gatavus :D) mastikas lapiņu vai ziediņu dekoriņus, "uzart" (ar karotīti vai nazīti izgrebjot viducītī caurumiņu) kēksiņa virspusīti, izceļot cepurīti, iespraužot dekoriņu un aizberot ar "melnzemi" (sadrupinātiem izgrebtās mafina cepurītes gabaliņiem).

Lai top pavasaris uz palodzes un vēderā! :)


Zemeņu kapkeiki!

Pagatavo zemeņu kapkeikus izgreb viducīti, katrā viducītī ieliec pa tējkarotei zemeņu ievārījuma.

Saputo 200 g krēmsiera ar 1 ĒK iebiezināto pienu.

Citā bļodā saputo 200 ml saldo krējumu ar 100 g cukura un 1 tēj.k. putukrējuma stabilizatora, līdz tas kļuvis tik stingrs, ka grūti jau putojas (jā, stabilizators dara brīnumus!).

Sablenderē 100 g zemeņu un iemaisi siera masā.

Iecilā putukrējumu krēmsiera un zemeņu krēmā, un dekorē kapkeiku virsiņas ar gatavo krēmu!

You May Also Like

0 comments