Veselīgā ` Mac&Cheese` versija bez piena produktiem un bez kviešu miltiem

by - 11:32

*BEZ kviešu miltiem *BEZ glutēna *BEZ sviesta *BEZ piena produktiem *AR olām

Pagatavoju oriģinālos 'Mac & Cheese bites' filmējot oriģinālreceptes video, un pagaršošanās kadrā, sapratu, ka reāli garšīgi. Iepriekš pat nebiju iedomājusies, ko tādu gatavot, jo dikti trekni un pārāk sātīgi un tā tālāk.. bet, ēdot, trekno, sātīgo un ļoooti garšīgo, uzreiz ideja rokā, mazliet veselīgākai versjai. Braucu mājās un sildu krāsni.... tātad:

Sastāvdaļas:

Sastāvdaļu daudzums paredzēts 6 mafinu formiņu lieluma mazajiem "Mac&Cheese bites"

  • 100 g sarkano lēcu makaroni (vai citi `BEZ miltu` makaroni - kukurūzas, turku zirņu, utt)
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļa
  • 2 ēd.k. Turku zirņu milti
  • 150 ml kokosriekstu piens
  • 4-5 ēd.k. vegānās Parmesan garšas rauga pārslas
  • 0.5 tēj.k. sāls makaronu vārīšanai
  • 0.5 tēj.k. pipari
  • 0.5 tēj.k. kurkuma vai karijs, pēc izvēles
  • 0.5 tēj.k. muskatrieksts
  • 0.5 tēj.k. melnās nigellas sēkliņas (pēc vēlēšanās)
  • 1 ola

Pagatavošana:

Pagatavošanas gaita līdzīga, kā standarta oriģinālajos `Mac&Cheese bites`.
  1. Izvāra izvēlētos makaronus sālsūdenī pēc instrukcijas (man bija oranžīgi - sarkanīgi sārto lēcu makaroni), noteikti cenšoties nepārvārīt, lai vēlāk vel cepot, nepārvērstu tos pavisam putrā. Man patika pat atstāt tādu pat nedaudz kraukšķīgu makaronu. Un vispār šiem lēcu makaroniem pat piestāv tāds mazliet kraukšķītis. Bet vārīšanas ilgums nebūt neatšķiras no standarta makaroniem - vāriju aptuveni 7 minūtes, lai nebūtu ne par cietu, ne par mīkstu.
  2. Uzkarsētā pannā izkausē kokosriekstu eļļu un nepārtraukti maisot iemaisa tajā turku zirņu miltus, līdz veidojas viendabīga krēmveida masa (tā iespējams var veidot vairākus kunkuļus pannā, nevis būt vienabīga pa visu pannu - nenobīsties!)
  3. Pievieno kokosa pienu un maisot karsē, līdz mērce kļūst viendabīga un sāk sabiezēt.
  4. Pievieno vegāno Parmesan sieru jeb rauga pārslas. Daudzumu skaties pēc savām garšas vēlmēm, lai izteiktāka siera garša, pievieno vairāk, bet nepievieno par maz, jo svarīgi, lai mērce šobrīd ir bieza un kēmīga, kā treknā skābā krējuma konsistencē.
  5. Pievieno pannā visas izvēlētās gršvielas un iemaisi mērcē. Noņem pannu no plīts.
  6. Pievieno pannā vārītos makaronus un viegli sakultu olu, visu samaisot tā, lai makaroni ir viscaur pārklāti ar mērci. (olu teorētiski var arī nepievienot, bet tad, jau sākumā, mērcei vajadzētu pievienot papildus ēdamkaroti kokosa eļļas vai papildus 30 ml kokosriekstu piena un, noteikti, papildus 1-2 ēdamkarotes turku zirņu miltu.
  7. Gatavo masu ar nelielu zupas kausiņu vai karotēm pilda mafinu formiņās un cep 190 grādos uzkarsētā krāsnī 15-20 minūtes, līdz masa stingri sacepusies kopā un virsiņas apbrūnējušas.
  8. Garšīgi gan pasniegti uzreiz silti, gan atdzesēti. 
Lai izdodās!

You May Also Like

0 comments