Saldās krēmsiera kesadiljas jeb pildītas tortiljas

by - 23:54

*AR piena produktiem *AR glutēnu *BEZ olām

Siera kūkas tortilju deserts jeb krēmsiera kesadiljas, brīžiem, kad gribas, ko ātri pagatavojamu, saldu, bet neierastu.

Sastāvdaļas:
  • 150 g krēmsiers
  • 40 g pūdercukurs (bet droši vari izmantot parastu cukuru, vai citu saldinātāju pēc izvēles)
  • 1 tēj.karote vaniļas ekstrakts/vaniļas cukurs (pēc vēlēšanās)
  • 4 mazā/vidējā izmēra tortiljas (20 -23 cm diametrā, būs aptuveni priekš šīs receptes pārējo sastāvdaļu daudzumiem)
  • 1 ēdamkarote sviests
  • 1 ēdamkarote brūnais cukurs
  • 1 tējkarote kanēlis
Pagatavošana:

Vispirms bļodiņā viendabīgā masā saputo vai samaisi krēmsieru ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu (vai sevis izvēlētajiem saldinātājiem - medus, kļavu sīrups, iebiezināts piens ar cukuru - jebkas pēc tavas izvēles, lai krēmsiera masa atbilstu Tavām garšu kārpiņu vēlmēm :))

Divas tortiljas viegli iesmērē no vienas puses ar mīkstu sviestu. Pārber ar brūno cukuru un kanēli.

Uz atlikušajām divām tortiljām, vienādi sadali un uzsmērē sagatavoto krēmsiera masu uz vienas no pusēm.

Ar krēmsieru papildinātās tortiljas pārklāj ar otrām, iepriekš gatavotajām sviesta-kanēļa tortiljām, tā, lai ar sviestu ieziestā un cukuru-kanēli apbērtā puse atrastos virspusē (nevis atdurtos pret siera masu.

Uzkarsē pietiekama izmēra lielu pannu un pa vienai liec tajā sagatavotās tortiljas, apgriežot tās tā, lai sviesta-cukura-kanēļa puse, būtu uz pannas. Kamēr tortilja cepās tikmēr ar sviestu iesmērē arī augšējo - tukšo pusi, tāpat kā iepriekš, pārberot ar brūno cukuru un kanēli.

Kad apakšpuse kļūst zeltaini brūna (aptuveni pēc 3 min cepšanas), apgriez tortilju uz otru pusi un cep tik pat ilgi, lai abas puses būtu zeltaini brūnas un cukurs karamelizējies.

Pasniedz siltas, sagriežot 4 vai 6 daļās un papildinot ar zemeņu mērci, svaigām zemeneēm, zemeņu ievārījumu, putukrējumu, šokolādes mērci vai jebkuru citu papildinājumu pēc savas izvēles.

Lai izdodās!

You May Also Like

0 comments