Mac&Cheese mini kumosiņu oriģinālā versija

by - 11:32

Ļoti sātīgi, bet arī garšīgi! Īpaši, ja esi siera un makaronu mīlis, tad šī recepte ir tieši Tev!

Jā, un šī noteikti nav ierindojama kategorijā "Veselīgi un netrekni!", bet nevar jau vienmēr tikai veselīgo ēst :)

(BET pačukstu, ka šeit vari atrast arī veselīgo BEZ glutēna un BEZ piena produktu versiju!)

Īpaši laba šī recepte ir kādām ballītēm, jo mazie kumosveidīgie 'Mac&Cheese bites' ir lielisks un pārmaiņas pēc, mazliet savādāks papildinājums uzkodu galdam.

Sastāvdaļas:

Receptes sastāvdaļas paredzētas aptuveni 12 mafinu formiņu izmēra mazajiem "Mac&Cheese"bites".

  • 200 g mazie pusapļveidīgie makaroniņi
  • 2 ēd.k. sviests
  • 2 ēd.k. milti
  • 200 ml piens
  • 200 g Parmesan tipa siers, sarīvēts (vai Cheddar siers - noteikti iesaku arī šo!)
  • 60 g krēmsiers (Filadelfija, Rasa utt)
  • 1 tēj.k. sāls
  • 1 tēj.k. pipari
  • 1 ola
  • Papildus: Parmesan tipa cietais siers virspusīšu pārbirdināšanai

Pagatavošana:
  1. Pagatavo makaronus pēc instrukcijas, izvārot sālsūdenī, bet nepārvārot, jo makaroni vēl tiks cepti cepeškrāsnī, tāpēc skaties, lai beigās nepārvēršas mīkstā putrā.
  2. Uzkarsētā pannā izkausē sviestu un iemaisa miltus, nepārtraukti maisot.
  3. Pievieno pienu un, maisot un uzsilda līdz pirmajiem burbuļiem.
  4. Iemaisa sarīvēto Parmesan tipa cieto sieru un maisa, kamēr siers izkūst veidojot lipīgu/ķepīgu un biezu masu.
  5. Izslēdz plīti, un sagatavtajā siera masā iemaisi vārītos makaronus un vienu, viegli ar dakšīņu uzkultu olu. Visu rūpīgi samaisi, lai makaroni vienmērīgi pārklāti un iejaukti kopējā masā.
  6. Ar zupas kausiņu vai lielām karotēm liec sagatavoto makaronu- siera masu ietaukotās mafinu formiņās un pārber ar papildus Parmesan sieru.
  7. Cep 200 grādos 25-30 minūtes, līdz virsiņas apbrūnējušas. Mazliet padzesē un pasniedz vēl siltus. Bet tik pat garšīgi tie ir arī uzkodu galda sastāvā pilnībā atdzesēti :)
Ja gribi, lai virspuses sieriņš nav pavisam sacepties, bet vēl ir mīksts un staipīgs, tad uzbirdini virspušitēm Parmesan sieru nevis jau sākumā pirms cepšanas, bet gan cepšanas pēdējās 10 minūtēs, lai siers nepaspēj lidz galam sacepties un izžūt, bet tikai sakust viendabīgā lipīgā (picas tipa stila ķepīgajā :D) siera cepurītē.

Lai izdodās!

You May Also Like

0 comments