Apelsīnu-šokolādes siera kūka

by - 12:55

Šī nebūs diētiska un nebūs arī bez cukura, vai citām neveselīgām lietām,
...BET garšīga būs gan! Apsolu!

Kūkas recepte uz 20-23 cm diametra formu

Sastāvdaļas

Pamatnītei:
  • 200 g Oreo cepumu
  • 80 g kausēts sviests
Kūkas pamatkārtām:

  • 700 g krēmsiers
  • 250 g cukurs
  • 300 ml saldais krējums
  • 1 paciņa želatīns + 2 ēd.k. ūdens + 1 ēd.k. saldais krējums
  • 150 g tumšā šokolāde vai speciālie šokolādes čipsi konditorejai (nopērkami Gemoss)
  • 1 liels apelsīns
Dekoram:
  • 200 g tumšā šokolāde (vai šokolādes čipsi)
  • 80 ml saldais krējums

Pagatavošana

Pamatnītei:

Sablenderē vai ar rokām sadrupina Oreo cepumus drupačās. Samaisa ar izkausētu sviestu un iespiež sagatavotās kūkas formas (ar noņemamām malām, noteikti!!) pamatā.

PADOMS! 
Ja nav pie rokas blenderis, ērti, bet ar nelielu piepūli var izlīdzēties ar saldēšanas maisiņu (vai jebkādu citu maisiņu) un mīklas rulli - ieliec cepumus maisiņā, kārtīgi aiztaisi, un ar mīklas rulli dauzot, spaidot un rullējot sadrupini Oreo (vai Selgas, vai citus cepumus) vēlamā lieluma drupatās. Darīts! Treniņš rokām garantēts! :)

Kūkas pamatnīti ieliec ledusskapī vai saldētavā, kamēr gatavo krēma kārtas.

Kūkas pamatmasai:

Saputo saldo krējumu stingrā krēmā. 

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni.

Krēmsieru ar elektrisko putotāju vai mikseri saputo ar cukuru līdz viendabīgi krēmīgai konsistencei.

Uzbriedināto želatīnu aplej ar 1 ēdamkaroti saldā krējuma un izkausē mikroviļņu krāsnī, līdz šķidrs un bez kunkuļiem. 

Kausēto želatīnu, pakāpeniski, nepārtraukti turpinot putot, pievieno krēmsiera masai.

Krēmsiera masu sadala divās vienādās daļās, katru savā bļodā. 

Pirmajai daļai putojot, pievieno izkausētu tumšo šokolādi, kamēr šokolāde viendabīgi iemaisijusies masā. Ar iecilājošām kustībām krēmā iemaisa pusi spautotā saldā krējuma (vairs nekul ar mikseri, izmanto spatulu, vai lielu karoti!).
Gatavo šokolādes krēmu lej uz iepriekš sagatavotās oreo pamatnes un liec saldētavā uz 30 minūtēm, tikmēr gatavojot apelsīnu krēmu.

Apelsīnu krēmam, izspied sulu no viena apelsīna un norīvē miziņu no šī paša apelsīna. Gan miziņu, gan sulu, ieputo otrā atliktajā krēmsiera masā. Iecilā otru pusi saldā krējuma.

Pagaidi, kad šokolādes kārta kūkā būs jau nedaudz sastingusi, lai vari pārklāt kūku ar apelsīnu krēmu, abiem krēmiem nesajaucoties.

Kad apelsīnu krēms uzilikts uz kūkas un izlīdzināts, pārklāj formai folliju vai pārtikas plēvi un liec uz nakti ledusskapī sastingt pilnībā.

No rīta pagatavo garnējumu un rotā kūciņu.

Dekoram:

Uzkarsē saldo krējumu un iemaisi tajā tumšo šokolādi, maisot tik ilgi, kamēr izveidojas viendabīga šokolādes masa. Masu pildi konditorejas maisiņā ar šauro 2 mm diametra caurumiņa uzgali un veido vēlamos šokolādes zīmējumus uz kūkas.

Ar šo garnējumu ērti vari veidot gan savus ornamentus, gan rakstīt tekstu.

Lai izdodās!

You May Also Like

1 comments

  1. Ļoti garšīga un arī ļoti skaista kūka, noteikti izmēģināšu!

    AtbildētDzēst