Red Velvet ar zemesriekstu sviesta krēmu

by - 12:54


Kalsiskās Red Velvet receptes biskvīts ar improvizāciju krēmā zemesriekstu sviesta garšu cienītājiem.

Pamatā liku klasisko recepti (bet to, kas bez sviesta - ar eļļu). Cukuru gan pievienoju nedaudz mazāk, kā norādīts receptē un aizstāju ar ēdamkaroti medus.

Red Velvet klasiskā biskvīta receptes sastāvā:
  • 2,5 tases milti
  • 1,5 tases cukurs
  • 2 ĒK nesaldinātais kakao
  • 1 ĒK cepamaias pulveris
  • 1,5 tases eļļa
  • 1 tase kefīrs, paniņas (es izmantoju balto jogurtu bez cukura)
  • 1 TK vaniļas esence
  • 2 olas
  • šķipsniņa sāls (~0,5 -1 TK)
  • šķipsniņa sarkanās pulverveida krāsvielas (ap 1/2 TK)
  • sarkanā krāsviela (man bija pulverveida - aptuveni 1 TK bez kaudzes)

Mans papildinājums pildījumam un/ vai virskārtai šajā gadījumā:
  • 100 g baltā šokolāde
  • 150 g zemesriekstu sviests
  • 1 ĒK saldais krējums

Pagatavošana:

Olas ar elektrisko rokas putotāju nedaudz sakuļ ar šķipsniņu sāls un cukuru, iemaisa arī eļļu, jogurtu (paniņas - pēc klasiskās receptes) un vaniļas esenci.

Citā bļodiņā sajauc miltus ar cepamo pulveri un kakao.

Sajauc sauso ar slapjo maisījumu, iecilājot miltus mīklā līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno sarkano krāsvielu, viendabīgi iemaisot.
Cep 180 grādos uzkarsētā krāsnī 30-40 min atkarībā no formas lieluma un krāsns īpatnībām - biskvīts gatavību var pārbaudīt pēc klasiskās metodes - kad kociņš nāk ārā sauss, droši ņem ārā no krāsns. Bet pārcept arī nevajadzētu, lai rezultātā nav pavisam sauss kēkss.

Kūkas virspusei izmantoju zemesriekstu sviesta un baltās šokolādes `toppingu` (bet var arī pildījumā - atdzesējot biskvītu, pārgriežot uz pusēm un vienu pusi pārklājot ar krēma kārtu).

To pagatavo pavisam vienkārši, balto šokolādi kausējot ūdens peldē kopā ar zemesriekstu sviestu, visu laiku maisot, līdz veidojas viendabīga konsistence. Krēmam pirms uzklāšanas kūkai jāļauj nedaudz padzist un sabiezēt.

Krēma proporcijas var variēt, liekot, piemēram, vairāk šokolādi un mazāk zemesriekstu sviestu, ja negribās tik izteiktu riekstu sviesta garšu.

Tāpat zemesriekstu sviestu var aizvietot ar Filadelfijas sieru (vai citu krēmsieru), kā arī ar citu riekstu sviestu, piemēram mandeļu vai Indijas riekstu. Brīva tēma variācijām :)

Starpcitu, foto redzamajām mazajām kūciņām, `toppingā` ir nevis šis, zemesriekstu sviesta krēms, bet gan gardā svaigēdāju karamele.

You May Also Like

1 comments

  1. Mmm, šis izskatās kaut kas fantastisks!! Noteikti būs jāizmēģina :))

    AtbildētDzēst