Vegāniskie Ferrero Roscher kēksiņi

by - 06:47

Visa pamatā - visklasiskā vegāniskās šokolādes kūkas recepte - Bez olām, bez piena produktiem, un, loģiski, arī bez sviesta!

Bet, protams, pārveidota pa manai tā brīža iedvesmai, ar izmaiņām un papildinājumiem - šoreiz Ferrero Roscher konfekšu noskaņā, jo tieši šis našķis man nāk prātā šokolādes un lazdu riekstu salikuma kontekstā!

Oriģinālā vegāniskās šokolādes kūciņas recepte:
  • 200 g milti 
  • 200 g cukurs
  • 200 ml silta ūdens
  • 100 ml eļļa
  • 2 TK cepamais pulveris
  • 2 ĒK citrona sula
  • 0,5 TK vaniļas cukurs
  • 75 g kakao
Mana šo pašu vegānisko šokolādes - lazdu riekstu kēksiņu versija:
  • 100 g milti + 100 g lazdu riekstu milti (jeb līdz rupji miltainai konsistencei sablenderēti lazdu rieksti)
  • 120 g cukura + 1 TK brūnā cukura sīrupa + 2 ĒK medus
  • 200 ml silta kafija
  • 100 ml eļļa
  • 10 g cepamais pulveris
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa dzeramās sodas
  • 0,5 TK ābolu etiķis
  • 75 g kakao
  • pāris pilieni mandeļu esences
Papildus: šokolādes gabaliņi un lazdu riekstu gabaliņi un veseli lazdu rieksti pildījumam un dekoram

Ideja pildījumam: pildījumā vari kēksiņu viducītī ielikt arī pa tējkarotei šokolādes krēma (Nutella tipa). Mīkla sanāk diezgan bieza, tāpēc viegli var piepildīt pusi formiņas ar mīklu, papildināt ar šokolādes krēmu, iespiest krēmā lazdu riekstu un pārklāt ar vēl vienu ēdamkaroti kēksiņu pamatmīklas.

Pagatavošana:

Vienā lielā bļodā sajauc miltu ar pārējām sausajām sastāvdaļām. Uzsildītu kafiju sajauc ar eļļu, vaniļas esenci un nedaudz ābolu etiķa (var nepievienot). Sajauc kopā sausās ar mitrajām sastāvdaļām, rūpīgi maisot, kamēr visi miltu kunkulīši viendabīgi iemaisīti mīklā. 

Mīklai pēc konsistences jābūt biezai un ķepīgai. Cep kēksiņus 180 grādos uzkarsētā krāsnī aptuveni 15- 20 minūtes, bet pārbudi ar ierasto kociņa metodi.

Rezultātā (ja nepārcepsi!) kēksiņi būs nedaudz sulīgi no iekšpuses, bet kraukšķīgi virspusē. Nebūs, kā ierastie mafini, kas ir viscaur mīksti un "kēksaini", jo neaizmirsīsim, ka šajā receptē netiek izmantotas ne olas, ne sviests, ne citi piena produkti, kas varētu radīt viscaur poraino kēksiņu struktūru.

Komentāri:
Miltus droši vari kombinēt pēc saviem ieskatiem un katru reizi savādāk, piemēram,
100 g kviešu miltu + 100 g mandeļu miltu;
80 g kviešu miltu + 80 g auzu miltu + 40 g kokosa miltu
50 g kviešu milti + 100 g mandeļu milti + 50 g kokosa miltu
100 g turku zirņu miltu + 50 g mandeļu miltu + 50 g kokosa miltu, vai citās miltu kombinācijās :)

You May Also Like

0 comments