Pildītās laša kabatiņas ar lociņu biezpienu

by - 01:17

Gardām vakariņām ar glāzi atdzesēta baltvīna, gan ikdienai, gan svētkiem - ātri un vienkārši pagatavojams pamatēdiens!

Man lasis ir neatņemama ledusskapja produktu sastāvdaļa, varu to ēst rītā un vakarā, tāpēc beidzot kāda sāļāka receptīte pa vidu visiem kēksiņiem, kūciņām un cepumiņiem. Parasti manas silto ēdienu receptes līdz blogam nenonāk, jo līdz fotogrāfēšanai tās netiek, tāpēc izbaudiet vismaz šo viegli pagatavojamo laša kabatiņu ar zaļumu biezpiena pildījumu.

Laša kabatiņu pagatavošanai nepieciešamie produkti:
  • laša fileja
  • biezpiens
  • krēmsiers, krējums vai Grieķu jogurts
  • dilles
  • lociņi ar visiem mazajiem sīpoliņiem
  • spināti
  • sāls, melnie pipari
  • persilāde (vai Vidusjūras garšaugu maisījums)
  • citronpipari
  • citrons
Papildus, pēc vēlēšanās, vēl garšīgākam, tikai mazliet treknākam rezultātam, var papildināt kabatiņu pildījumu ar:
  • svaigo krēmsieru vai kausēto sieru - man ļoti patīk siera klātbūtne, tāpēc biezpiena masai pievienoju arī nedaudz Filadelfijas siera (piemēram, ar kūpināta laša garšu!) vai Dzintara kausēto sieru ar garnelēm, bet var iztikt arī bez tā, vai pievienot citu veidu svaigo sieru - Rasa, Kārums ar zaļumiem u.t.t. 
  • rīvēts Parmesan vai cits iecienītākais siers - ko var iemaisīt gan biezpiena masā, gan pārbērt pāri laša kabatiņām virs laša un biezpiena pildījuma 

Pagatavošana:

Laša fileju sagriež aptuveni 5-6 cm lielos gabalos. Katram laša gabaliņam vidū tādā pašā virzienā, kā šķiedras, iegriež līniju, kurā varēs likt pildījumu, bet ne līdz pašai apakšai un pašiem galiem, lai nepārgrieztu lasi vēlreiz uz pusēm. Katru laša gabaliņu pārber ar citronpipariem, sāli, kas sajaukta ar šķipsniņu cukura un persilādi vai Vidusjūras garšaugu maisījumu (vai kādu speciālo zivs garšvielu maisījumu), paverot un ar garšvielām apbārstot arī iegrieztās kabatiņas. Uzpilina nedaudz svaiga citrona sulas.

Biezpienu sajauc ar krējumu vai grieķu jogurtu, proporcijas, ņemot pēc savas gaumes, bet aptuveni 1-2 ĒK jogurta un 200 g biezpiena. Pievieno sāli, melnos piparus, persilādi, sasmalcinātas dilles un sasmalcinātus lociņus (ar visiem lociņu sīpoliņiem, smalki sasmalcinātiem). Visu samaisa.

Šajā brīdī biezpienā var iemaisīt arī svaigo sieru vai rīvētu sieru, ja vēlies.

Katrā laša gabaliņa iegrieztajā viducītī, pilda biezpiena masu, pārber ar dillītēm, spinātiem un citrona šķēli un, sātīgākam variantam var pārbārstīt arī ar rīvētu Parmesan tipa vai citu savu iecienītāko sieru.

Ja vēlies vari ietīt katru laša kabatiņu atsevišķā follijā vai cept visus vienā lielā follija loksnē uzmanīgi to pārsedzot arī no augšpuses. Gatavos laša sainīšus 170 grādos 12 minūtes. Galvenais ir nepārcept, lai lasis joprojām būtu sulīgs.

P.s. Ļoti gardi zivtiņa gāja kopā ar sviesta pupiņām, vispirms vārītām un tad apceptām Gī sviestā, cepšanas beigās pievienojot sauju spinātus un rīvētu sieru, bet, ja gribās, ko svaigāku piedevās, tad ideāli būs raibie bulgura-indijas riekstu salāti ar dārzeņiem un apelsīnu vai svaigā puķkāposta `rissoto`.
Svaigais puķkāpostu rissoto BEZ rīsiem

Pupiņas ar spinātiem un sieru

Raibie bulgura graudu salāti

You May Also Like

0 comments