Rafaello burkānkūkas mafini un zemeņu-biezpiena sacepuma plācenīši BEZ kviešu miltiem

by - 14:08


Rozīgi baltai un priecīgai ballītei tapa saldas un ļoti garšīgas AZnašķi bez-kviešu miltu uzkodas, kuras noteikti iederēsies jebkura saldummīļa: kokosriekstu un Rafaello fana vai biezpienu mīļa "to-make" listē.

Biezpiens ar bērnības garšu modernā plācenīša veidolā bez liekas eļļas un plācenīšu grozīšanas, stāvot pusi vakara pie pannas, kā cepot pankūkas bērnībā, un nenormāli garšīgi Rafaello-burkānkēksiņi ar auzu miltiem. Nevar neapēst vēl vienu, lai arī vēders jau pilns :)

Rafaello burkānkūkas mafini

Man nereāli garšo viss kas ir ar kokosriekstiem un burkāni, ir gan saldo, gan sāļo ēdienu bieži viesi manā virtuvē (mmm... burkānkūciņa... :))

Un kāpēc gan neapvienot abus vienā svētlaimes saldā brīdī - kokosriekstu-burkānu kēksiņā ar Rafaello pildījumu!

Sastāvā:
  • 2 burkāni (rīvēti vai smalki sasmalcināti blenderī)
  • 30 g sviests
  • 2 ĒK cukurs
  • 170 g pilngraudu auzu pārslu milti
  • 80 g kokosriekstu skaidiņas
  • 1 TK cepamais pulveris
  • 50 ml eļļa (rapšu, kokosa vai cita augu eļļa)
  • 2 olas un 1 olas baltums (bet var izmantot vienkārši 3 olas)
  • 100 g cukurs (vai vairāk, pēc nepieciešamības, lai būtu vēlamā salduma pakāpe)
  • šķipsniņa sāls
Papildus:
  • Rafaello konfektes pildījumā
  • Kokosriekstu skaidiņas pārkaisīšanai
Pagatavošana:

Burkānus sarīvē vai sasmalcina blenderī. Uzkarsētā pannā izkausē sviestu ar cukuru un apcep burkānus aptuveni 4-5 minūtes. Atstāj burkānus atdzesēties, kamēr gatavo pārējās kēksiņu mīklas sastāvdaļas.

Bļodā sajauc pilngraudu auzu pārslu miltus ar kokosa skaidiņām un cepamo pulveri.

Citā bļodā sakuļ olas ar cukuru, un kad olu masa jau saputojusies un mazliet pacēlusies apjomā, ieputo tajā arī eļļu.

Olu masu sajauc ar ceptajiem burkāniem un iemaisa miltu-kokosriekstu skaidiņu miksli. Gatavo mīklu pilda mafinu vai kēksiņu formiņās, pa vidu kēksiņam, ieliekot pusi vai veselu Rafaello konfekti (atkarībā no formiņu lieluma vai vēlēšanās). Protams, šo soli var arī izlaist, bet Rafaello iecepts kēksiņā patiesi deva papildus foršu efektu un garšu :)

Kēksiņi jācep 180 grādos uzkarsētā krāsnī vidēji 20-22 minūtes, bet jāskatās atkarībā no kēksiņu formu lieluma un katras krāsns īpatnībām.


Zemeņu-biezpiena sacepuma plācenīši

Bērnības biezpiena plācenīši citā izskatā un ātri uzcepamā veidolā, jo varam aizmirst par plācenīšu cepšanu uz pannas, stāvēšanu pie plīts cepšanas laikā, un eļļas izmantošanu pannas iesmērēšanai.

Sastāvā:

  • 550-600 g biezpiens (vājpiena vai pilnpiena pēc katra paša gaumes)
  • 300 ml Baltais Islandes Skyr jogurts (var aizstāt ar biezu skābo krējumu vai citu biezu jogurtu)
  • 2 lielas vai 3 mazākas olas
  • 3 ĒK zemeņu ievārījums
  • 100-150 g cukurs (vai vairāk, pēc nepieciešamības un vēlamās salduma pakāpes)
  • 0,5 TK cepamais pulveris
  • 3 ĒK kukurūzas miltu + 3 ĒK rīsu miltu (bez glutēna variantā) VAI 6 ĒK mannas (otrā -vienkārši, bez miltiem (bet ar glutēnu), variantā)
  • šķipsniņa sāls
Pagatavošana:

Biezpienu sablenderē ar cukuru līdz vēlamaji konsistencei (ja vēlies, atstāj mazliet graudaināku, ja ne - sablenderē viendabīgā konsistencē). Biezpienā pa vienai iekuļ olas, iemaisa jogurtu un zemeņu ievārījumu. Atsevišķā bļodā samaisa kukurūzas un rīsu miltus ar cepamo pulveri un šķipsni[ņu sāls VAI mannu ar cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Iemaisa sauso daļu biezpiena masā un gatavo mīklu atstāj uz 20-30 minūtēm atpūsties.

Biezpiena kēksiņ-plācenīšus cep 180 grādos uzkarsētā krāsnī 25-30 minūtes, atkarībā no formiņu lieluma - pavisam mazi, iespējams, būs gatavi arī ātrāk.
Saldi rozā uzkodas pozitīvi rozīgai ballītei 

You May Also Like

0 comments