Kafijas-banānu mafini ar 5 graudu pārslu drupačām

by - 13:46

Kafijas-banānu kēksiņi ar 5 graudu pārslu drupačām vai Banānu, ābolu un bumbieru 5 (vai 7) pārslu plātsmaize - kā sevi veselīgi palutināsi Tu?

Veselīgi, jo
...minimāla cukura deva, ko var aizvietot ar medu, kļavu vai agaves sīrupu, vai citu saldinātāju
...minimāli pievienoti kviešu milti (50 g uz aptuveni 15 kēksiņiem) un arī tos var nepievienot, aizvietojot ar auzu, griķu, speltas, rudzu, mandeļu un citām, veselīgākām, kviešu miltu alternatīvām
...minimāls taukvielu daudzums, BEZ svietsa, tikai nedaudz eļļas mīklai un nedaudz eļļas drumstalām

Sastāvā:

Kēksiņiem:
  • 2 lielas olas
  • 2 gatavi banāni
  • 2 ĒK rapšu eļļa
  • 100 ml piens
  • 100 ml stipra kafija
  • 3 ĒK kakao
  • 1 TK ābolu etiķis
  • 1/2 TK soda
  • 1 TK cepampulveris
  • 200 g milti (man bija 50 g kviešu milti + 150 g miežu graudu milti, bet var izmantot arī auzu pārslu miltus, griķu miltus vai mandeļu miltus)
  • 1 ĒK brūnais cukura sīrups/medus/Kļavu sīrups
Drupačām:
  • 3 ĒK kokosriekstu eļļa
  • 1 ĒK medus
  • 1 ĒK brūnais cukurs (vai vēl viena ēdamkarote medus)
  • 2 TK kanēlis
  • 150 g piecu graudu pārslu maisījums (var izmantot arī tikai auzu pārslas, vai papildināt ar rupji sakapātiem riekstu gabaliņiem)
  • 1 ĒK milti (auzu, mandeļu u.c. pēc izvēles)
Pagatavošana:

Kēksiņu pamatmīklas pagatavošanai nesaldinātu kakao pulveri aplej ar karstu kafiju, samaisa un atstāj uz 10-20 minūtēm, kamēr kafijas un kakao maisījums padziest un tiek sagatavotas pārējās mīklas sastāvdaļas.

Banānus sablenderē biezenī. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Sodu mazā trauciņā pārlej ar ābolu etiķi.

Olas saputo krēmīgās putās (šeit atkal ļoti praktiski un ērti talkā nāk čaklais un efektīvais Electrolux assistents, kurš saputo visu Tavā vietā, kamēr rosies pa virtuvi, mazgājot netīrās bļodiņas un apcepot drupačas kēksiņu virspusītei!).

Saputotajām olām pievieno brūno cukuru, kļavu sīrupu vai citu izvēlēto saldinātāju, pienu, eļļu un sablenderēto banānu masu un turpina putot vēl pāris minūtes, līdz vienmērīgai konsistencei. Beigās pievieno arī padzesētu kafijas-kakao maisījumu un sodas+etiķa putas un saputo viendabīgā mīklā.

Kā beidzamos pievieno miltus - tos gan vairs neputojam, bet gan vienmērīgi iecilājam ar konditorejas lāpstiņu vai vienkārši koka cepamo lāpstiņu.

Drupaču pagatavošanai sausā pannā pāris minūtes apgrauzdē izvēlētās pārslas ar cukuru, kanēli (ja izmanto cukuru) un medu. Pārliek bļodiņā un samaisa ar miltiem un šķidru kokosriekstu eļļu, veidojot pārslu drupačas.

Gatavo kēksiņu mīklu pilda mafinu formiņās, pārber ar sagatavotajā drupačām un cep 180 grādos 20-25 minūtes.

You May Also Like

0 comments