Braunija mīklas biskvīts kūkai vai šokolādes braunijkēksiņi ar marmelādi - viena recepte visam

by - 13:51


Mazliet pufīgi, mazliet krēmīgi, noteikti šokolādīgi un ar gardu marmelādes papildinājumu - šokolādes brauniji pavisam standartīgā receptē ar šokolādes mīļa garšas kārpiņas iepriecinošu rezultātu.

Nevar nezidoties - galvenais nepārcept!

No šīs receptes braunija mīklas vari gatavot gan nelielus šokolādīgus braunijkēksiņus, gan vienu lielāku brauniju vai braunijbiskvītu kūkai.

Sastāvā:
  • 150 g šokolāde
  • 3 olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)
  • 100 g sviests
  • 2 ĒK kakao
  • 0,5 TK cepamais pulveris
  • 50 g milti
  • 50-70 g cukurs (atkarībā no vēlamās salduma pakāpes)
  • šķipsniņa sāls
Papildus:
  • 30 g šokolādes gabaliņi
  • 30 g Laimas marmelādes vai marmelādes konfektes (piemēram, Diana)
  • + tas, ko vēlies dekorā (foto: zefīra gabliņi) - šeit brīva vaļa fantāzijai - vari pārliet ar šokolādes glazūru, vari vienkārši pārbērt ar šokolādes skaidiņām, mandeļu skaidiņām vai citu riekstu drupačām, vai pat papildus marmelādes gabaliņiem - ko vien sirds kāro)
Pagatavošana:

Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru līdz putojums no dzeltena pārvēršas gaišākā un mazliet palielinās apjomā, bet olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās.

Miltus bļodiņā sajauc ar cepamo pulveri. Sviestu izkausē kopā ar šokolādi un kakao un nedaudz padzesē.

Olu dzeltenumos iecilā padzesēto šokolādes masu, iecilājošām kustībām vienmērīgi iemaisa miltus un beigās iecilā arī putotos olu baltumus. Papildini mīklu ar nelieliem marmelādes vai marmelādes konfekšu gabliņiem un šokolādes gabaliņiem.

Mazo formu braunijus jācep 180 grādos aptuveni 12-15 minūtes, atkarībā no lieluma un krāsns īpatnībām, bet, ja veido vienu lielu, vai kūkas biskvīta brauniju, tad nedaudz ilgāk - aptuveni 18-20 minūtes.
Braunija kēksiņi ar marmelādi un zefīru

Braunija biskvīts kūkas pamatnē 
un sadrupinātā veidā dekorā

Braunija biskvīts kūkas pamatnē 
un sadrupinātā veidā dekorā


You May Also Like

0 comments