Bezglutēna kokosriekstu cepumiņi BEZ cukura un BEZ piena produktiem

by - 11:29

Vienkārša recepte, kas tapa pateicoties sadarbībai ar Electrolux un iznākums šoreiz aizceļoja uz "Četras Sezonas" vēlajām brokastīm. Izmēģini!

Šie cepumiņi noteikti patiks kokosriekstu mīļotājiem un tie ir īpaši ar savu dabīgo saldumu - kokosriekstu, kokosriekstu piena un medus kombinācijā, turklāt bez pievienotām taukvielām un dzīvnieku izcelsmes piena produktiem, turklāt tos, noteikti, var mēģināt pagatavot arī vegāniskā versijā, olas baltumus aizstājot ar turku zirņu ūdens "olbaltumu".

Sastāvdaļu nav daudz, receptīte vienkārša un cepumiņi gardi, turklāt uzglabājami ledusskapī arī ilgāku laika periodu.

Šīs receptes ideja radās pateicoties Electrolux virtuves asistenta klātbūtnei, jo olbaltumu putošana neaizņēma laiku, virtuves asistents, paveica visu manā vietā, es tikmēr, nesatraucoties, varēju, nepārtraukti maisot, uzvārīt kokosriekstu iebiezināto pienu!



Cepumiņu pamatsastāvā:

  • 3 lielu olu baltumi 
  • 70 g kokosriekstu skaidiņas 
  • 30 g mandeļu miltu vai samaltas mandeles 
  • 150 ml kokosriekstu piens 
  • 2 ĒK medus 
  • šķipsniņa sāls 
Papildus pēc vēlēšanās:
  • 1 ĒK rožūdens 
  • 1-2 ĒK Kļavu sīrupa vai cita saldinātāja, ja gribās īpaši saldus cepumiņus 
Šokolādes glazūrai:
  • Kokosriekstu eļļa 
  • Kokosriekstu piena 
  • Nesaldināts kakao 
  • Tumšā šokolāde 
Pagatavošana:Vispirms pagatvo kokosriekstu piena 'vārītā piena' daļu, liekot katliņā kokosriekstu pienu ar medu. Kokosriekstu pienu ar medu, maisot jākarsē, kamēr tas nedaudz samazinājies apjomā un sācis nedaudz sabiezēt. Gatavo iebiezināto kokosriekstu pienu noliec maliņā atdzesēties un tikmēr stingrās putās ar šķipsniņu sāls saputo olbaltumus.

Kokosriekstu skaidiņas atsevišķā bļodiņā samaisa kopā ar mandeļu miltiem vai smalki samaltām mandelēm un iejauc arī iebiezināto kokosriekstu pienu (ja vēlies pavisam saldus cepumiņus vari pievienot papildus saldinātāju pēc izvēles - kļavu sīrupu, agaves sīrupu u.t.t., kā arī papildus aromātiskumam pievienot ēdamkaroti rožu sīrupa vai pārtikā lietojamo rožūdeni). Šo kokosriekstu miksli iecilājošām kustībām vienmērīgi savieno kopā ar saputoto olbaltumu. No gatavās masas uz cepampapīra, kas izklāts cepamajā pannā ar divām karotēm veido vēlamā lieluma cepumiņus.

Cepumiņus cep 170-180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. Gatvaos cepumiņus atdzesē.

Pēc vēlēšanās atdzesētos cepumiņus var pārklāt ar šokolādes glazūru gan izmantojot standarta kausētās šokolādes versiju, gan veidojot aromatizētu šokolādes pārklājumu.

Man šajā gadījumā bija divu veidu pārklājumi - viens ar kokosriekstu pienu + šokolādi + kakao + kokosriekstu eļļu, kas, karsējot un maisot, izveidoti vienmērīgā, biezā šokolādes masā, ko pārklāt cepumiņiem, bet otrs pārklājums no šokolādes + rožūdens + kakao + kokosriekstu eļļas, pagatavots pēc tāda paša karsēšanas principa.

Cepumiņus liku ledusskapī, lai sastingst šokolādes glazūra, turklāt ledusskapī gatavos cepumiņus var uzglabāt slēgtā traukā pat veselu nedēļu, un iespējams vēl ilgāk, bet šaubos - jo ir pārāk garšīgi, lai neapēstu uzreiz, īpaši, ja esi liels kokosriekstu mīlis, kā es :)
Kokosriekstu skaidiņas, kokosa piens, medus un olbaltums

Šie cepumiņi aizceļoja uz Četras Sezonas recepšu autoru kopīgajām vēlbrokastīm

You May Also Like

0 comments