Banānu, ābolu un veselīgo graudaugu plātsmaize BEZ kviešu miltiem

by - 03:38


Veselīga plātsmaizīte ar labi daudz veselīgo graudu, ievērojamu devu augļu, turklāt BEZ cukura un BEZ piena produktiem... toties salda un garda bez gala, un ar šādu sastāvu, droši var tikt iekļauta pat brokastu sastāvā, aizstājot ierasto musli vai putru!

Ar pārslām un graudaugiem pamatā un virskārtā droši var variēt pēc saviem ieskatiem, izmantojot tikai auzu pārslas, vai miksējot tās ar citiem veselīgajiem graudaugiem un iecienītākajām mušļu sastāvdaļām pēc saviem ieskatiem. Pamatnītē 5 graudu pārslu daļu vari aizstāt arī ar samaltām mandelēm vai mandeļu miltiem, un pat ar rīsu vai griķu miltiem.

Virskārtai, vari izmantot tikai auzu pārslas, vai auzu pārslu un sasmalcinātu riekstu kombināciju, vai citas muslim ierastas sastāvdaļas, bet ja nevēlies gatavot virskārtu, tad ātrākā variantā vari izmantot arī jau gatavu savu iecienītāko musli un pārbērt to plātsmaizei.

Lai izdodas!

Sastāvā:

Pamatam:
  • 200 g auzu pārslas vai auzu milti
  • 200 g 7 grdaudu vai 5 graudu pārslas
  • 10 g cepamais pulveris
  • 2 gatavi banāni
  • 2 ĒK medus vai kļavu sīrups
  • 1 ola
  • 2 ĒK neitrālas garšas eļļa (piemēram, rapšu)
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 TK kanēlis
Pildījumam:
  • 2 āboli, rīvēti
  • sauja ķiršu (aveņu, melleņu, kazeņu vai citu ogu pēc izvēles!)
  • 1 liels bumbieris, rīvēts
  • 2 TK kanēlis
  • 2 ĒK kukurūzas ciete
  • 1 ĒK medus
Virskārtai:
  • 100 g auzu pārslas
  • 70 g 7 vai 5 graudu pārslas
  • 30 g kokosriekstu skaidiņas
  • 1 ĒK kokosriekstu vai rapšu eļļa
  • 1 banāns
  • 2 ĒK medus
  • 2 ĒK šokolādes gabaliņu (papildus, pēc vēlēšanās)
Pagatavošana:

Pamatam vispirms sausā pannā pāris minūtes apgrauzdē auzu pārslas un pārējo pārslu/graudaugu maisījumu un sablenderē līdz miltveidīgai konsistencei. Pievieno sausajam maisījumam cepamo pulveri un kanēli.

Banānus sablenderē biezenī.

Viegli sakuļ olu ar šķipsniņu sāls, iemaisa eļļu un medu. sajauc kopā olas, banānu un miltu masas veidojot plātsmaizes pamatnītes mīklu.

Mīklu liek ar eļļu ieziestā formā, aptuveni 1,5-2 cm augstumā un liek cepeškrāsnī 180-190 grādu karstumā uz 5 minūtēm. Es liku arī cepampapīru, lai gatavo sacepumu viegli, aiz papīra malām, var izņemt no cepamtrauka.

Tikmēr pildījumam lielā bļodā sajauc rīvētus ābolus un bumbieri kopā ar kukurūzas cieti un kanēli. Pievieno medu un ogas pēc izvēles. Es liku saju ķiršus, sagrieztus 4 daļās.

Visu samaisa un vienmērīgi izklāj uz pamatnītes, kas 5 minūtes jau sildījusies krāsnī.

Liek atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept vēl 10 minūtes.

Virskārtai banānu sablenderē biezenī, bet pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un medu, pievieno visu veidu pārslas (un riekstus, ja izmanto tos) un, maisot, apcep aptuveni 5 minūtes. Apcepto mušļa maisījumu pārliek bļodā un samaisa ar sablenderētu banānu un, ja vēlies, arī šokolādes gabaliņus.

Vienmērīgi pārklāj virskārtu sacepumam un turpini cepšanu vēl 25-30 minūtes. Gatavo plātsmaizi atdzesē, sagriez gabaliņos un baudi kaut brokastīs! :)  

You May Also Like

0 comments