Karaliskie kārtojumi aprīļa Četrās Sezonās

by - 07:25


Karalisks un košu krāsu un garšu pārbagāts ir aprīlis ir šī mēneša "Četrās Sezonās"
Mana tēma šoreiz KĀRTOJUMI!

Raibu raibi un mazliet ar angliskiem akcentiem, pieturoties pie Anglijas karaliskās numura tēmas - kaut ko sev atradīs gan sāļā cienītājs, gan klasiskās burkānkūkas mīlis, gan siera kūkas fans un pat svaigēdājs.

Modernās un mistiskās deserta `triffle` jeb krāšņs kārtainais deserts ar vārīto krēmu variācijām, želejām, ogām un biskvītiem vai cepumiem un pavisam vienkāršs `soli pa solim` pagatavots vārītais krēms - visas receptes, kā viena, ļaus uzburt svētkus ikdienā vai pārsteigt draugus svinību galdā!

Krāšņo kārtojumu klāstā "Četrās Sezonās" piedāvāju šādas kārtaino desertu improvizācijas:


  • Kūpināto zivju kārtojums sāļo uzkodu cienītājiem - ar kraukšķīgajām rudzu crisp maizītēm un kūpināta laša un markeles garšu niansēm, kas papildinātas ar avokado musa un dārzeņu svaigumu 
  • Persiku un mango saulainā un pavasari vēstošā triffle neatstās vienaldzīgu nevienu tropisko augļu un saules siltuma cienītāju 
  • Svaigēdāju šokolādes deserta kārtojums pierādīs pat lielākajam skeptiķim, ka svaigēšana NAV garlaicīga - paskaties kaut tik uz krāsām....! 
  • Mančesteras tartes kārtojums, būs krāšņa ideja, kā vienkārši un ātri pasniegt klasiskā Anglijas tējas pēcpusdienas deserta improvizācijas versiju. Tradicionāla Mančesteras tarte ir ar smilšu mīklas tipa groziņa pamatnīti, kas pārklāta ar aveņu džemu un piepildīta ar vaniļas vārītā krēma pildījumu un pārsegta ar bagātīgu kokosriekstu skaidiņu kārtu, bet šoreiz kārtojumu tēmas ietvaros šī klasikas versija burvīgi iegūlusi mazos deserta trauciņos 
  • Karaliskā svaigo ogu, šokolādes braunijbiskvīta un divu vārīto krēmu trifle tikai izklausās izaicinoša - nebūt nav tik traki, jo "soli pa solim" slejā atradīsi vārītā krēma pagatavošanas principu gan vaniļas, gan šokolādes versijā un ar detalizētās receptes palīdzību varēsi uzburt šo svētku brīnumu arī savā virtuvē! Un, tici man - patērētais laiks būs rezultāta vērts, jo ne tikai garša, bet arī krāšņais izskats piešķirs karalisku punktu uz "i" jebkura viesību desertgalda centrā! 
  • Angļu burkānkūkas kārtojums ar kārtīgu kanēļa un valriekstu devu, un gaisīga krēma starpslāņiem 
  • Karameļu siera kūkas kārtojums ar karamelizētiem āboliem būs "the must" kārtojums svaigās siera kūkas faniem, turklāt gana ātri un vienkārši pagatavojams. Negaidi līdz svētkiem, lai tiktu pie siera kūkas gabaliņa - pagatavo sev šo siera kūkas kārtojumu! 
  • Biezpiena-ingvera-rupjmaizes saspēle garšo burvīgi, it īpaši, ja esi rupjmaizes un biezpiena cienītājs, jo šis deserts, pateicoties ingveram, piešķirs šīm klasiskajām sastāvdaļām jaunu un neikdienišķu garšas salikumu 
Ceru, ka mazliet izdevās iekārdināt, tāpēc noteikti ķer iedvesmu aprīļa Četrās Sezonās!


Aprīļa numurā meklē arī:
  • Receptes ar sezonas aktuālajiem produktiem; 
  • Karaliskais zilais siers ar receptēm visām gaumēm; 
  • Košās Indijas garšas; 
  • Laipni lūgti uz tējas pauzi!; 
  • Tellicherry piparu dzimtenē; 
  • Incredible India; 
  • Bīriņu pils šarms “Izgaršo Latviju!” ietvaros; 
  • Klasisko galda mārrutku degustācija; 
  • “Jaunieši virtuvē” ar piparotām receptēm; 
  • No sāļa līdz saldam – dažādi gardi kārtojumi; 
  • Receptes bez olām; 
  • Receptes tavām darba dienām.

You May Also Like

0 comments