Kanēļa - žāvēto ābolu - zefīra trifelītes

by - 01:13



Maigas un mutē kūstošas, ar ziemas aromātiem, tās gatavojot, un ziemas garšu tās baudot!

Perfekts gardums sniegotam ziemas vakaram, dzerot siltu tēju un izbaudot mieru un sniegpārslas aiz loga, šīs konfektītes pazudīs nemanot!

Pagatavošanai nepieciešams:
  • 1 iepakojums Laimas ābolu-kanēļa zefīra 
  • 50 g tumšās šokolādes (vēlams ar kakao saturu vismaz 72%) 
  • 1 ĒK Ceilonas kanēlis (protams, der arī ikdienišķais :)) 
  • 100 g šokolādīgo kafijas kēksiņu (recepte pie iepriekšējā cupcake rakstiņa) 
  • 100 g žāvētu ābolu 
Papildus: Pērtiķa gadam par godu, papildus pieliku vēl 2 ĒK sīki sasmalcinātas (sablenderētas) žāvēto banānu drumstaliņas

Pagatavošana:

Tik tiešām vienkārša un ātra - Laimas zefīru pusītes sablenderē (veidojas tādas, kā mini sniega pikas, zefīram salīpot blenderēšanas gaitā). Pieliek klāt arī šokolādes kēksiņus, kanēli un žāvētos ābolus, Pablenderē vēl aptuveni 20 sekundes, līdz izveidojusies rupji graudaina, bet lipīga masa. Ja vēlies vari blenderēšanas procesā pievienot vēl kādu papildus sastāvdaļu - riekstiņus, žāvētos augļus u.c.

Tumšo šokolādi izkausē. Atļauj padzist pāris minūtes, lai nav pilnīgi karsta un tad jau vari bērt klāt arī sablenderēto zefīru masu un maisīt, kamēr visa zefīra masa ir ieskauta ar šokolādi vienotā maisījumā. Masa ir lipīga, bet labi veidojama. Masā iemaisīju arī sīkos krikumiņos sablenderētus žāvētos banānus. Ābolu gabaliņi saglabājušies nelielos gabaliņos un nav samalti līdz galam, bet, ja vēlies, lai tie ir manāmi tikai garšā, nevis arī ar aci, iekožoties trifelītē, tad vari sablenderēt tos atsevišķi jau sākumā un pievienot reizē ar citām sastāvdaļām, iemaisot izkausētajā šokolādē.

Mmmm... izbaudi ar siltu karstu ingvera tēju un balti apsnigušiem koku zariem aiz loga :)

You May Also Like

0 comments