Veselīgie dateļu karameļgroziņi BEZ cukura, BEZ miltiem, BEZ olām, BEZ sviesta

by - 07:06


Jā, man patīk eksperimentēt ar veselīgu našķu receptēm!

Lūk, vēl viens pavisam gards saldums BEZ cukura, un arī bez piena produktiem vai olām, un pat bez kviešu miltiem, bet gan ar veselīgo šķiedrvielu devu, žāvētiem auglīšiem, godži ogām un garšīgu recepšu radīšanas prieka devu sastāvā! Ēd kaut brokastīs, jo par dažiem labiem veikalu mušļiem vai brokastu pārslām, šis gardums noteikti būs daudzkārt veselīgāks :)

Groziņam:
  • 3 ĒK BIO pilngraudu auzu pārslas
  • 4 ĒK ar kaudzi Musli Graci " Vieglais" vai tās pašas auzu pārslas
  • 1 ĒK kokosriekstu skaidas
  • 2 ĒK kokosriekstu eļļa
  • 1 ĒK ar kaudzi godži ogas (izmērcētas)
  • 3 ĒK žāvētas plūmes (izmērcētas)
  • 2-3 ĒK (vai vairāk, pēc nepieciešamības) ūdens (man dateļu ūdens saldākai garšai)
  • 1 TK agaves sīrups
  • 2 TK keroba + 1 TK attaukots, nesaldinātais kakao (var izmantot tikai kerobu vai tikai kakao)
Pildījumam:
  • 150 g dateles
  • 2 ĒK zemesriekstu sviests
  • 2 ĒK kokosriekstu eļļas
  • Papildus: Veseli valrieksti un/vai lazdu rieksti pildījumā un dekorā
Pagatavošana:

Pirms gatavošanas atsevišķos trauciņos lieku izmērcēties godži odziņas un dateles, lai vienmērīgāk blenderējas un dateļu karamelīgais pildījums iegūtu krēmīgāku konsistenci.

Groziņu pagatavošana: Kā ierasts, veselīgo našķu tapšanā, talkā nāk lieliskais virtuves palīgs - blenderis. Groziņam sablenderē visas sastāvdaļas līdz ķepīgi konsistencei, no kuras var veidot gan apaļus cepumiņus (un cept un ēst tāpat, ja gribās :)), gan likt kēksiņu formiņās, izveidojot groziņa formu, kā man šajā gadījumā.

Pildījumam: Sablenderē izmērcētās dateles ar zemesriekstu sviestu un kokosriekstu eļļu, līdz izveidojas krēmīga, vijīga un karamelīgi salda masa.

Iepriekš sagatavotajos groziņos, katrā liek pa kādam valriekstam vai pāris lazdu riekstiem, vai no abiem pa riekstam. Iepriekš riekstiņus, ja vēlies, vari apgrauzdēt uz sausas pannas, lai vēl vairāk izdalās riekstainais aromāts.

Tālāk jau piepildām groziņus ar sagatavoto dateļu karameli. Dekoram un garšu kontrastam vēl tik kādu riekstiņu pa virsu un liekam groziņus cepeškrāsnī uz 170-180 grādiem, aptuveni 15 min.

Gatavos groziņus pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē (ja spēj nogaidīt tik ilgi, nepagaršojot! :))

You May Also Like

0 comments