Veselīgā versija šokolādīgajai "kartupeļa" kūciņai - BEZ cukura, BEZ miltiem, BEZ sviesta un piena produktiem, BEZ olām

by - 03:18


Kurš gan nezina brūnās "kartupelīšu" kūciņas, ko ierasti ieskauj kokosriekstu skaidiņu vai šokolādes apvalciņi! Bet, vai esi mēģinājis veselīgu un vegānu šīs kūciņas variantu?

Es nolēmu paeksperimentēt un sanāca manām garšas kārpiņām ideāli gards veselīgais saldais "kartupelītis".

Jā, piekritīšu, ar skaistumu un cēlumu izskata ziņā, šis saldums neizcelsies, bet garša..... turklāt ar veselīgo avokado, latviešu `superfūdu`-kaņepi, un dažādām citām vērtīgām sēkliņām un BEZ cukura, BEZ miltiem, BEZ sviesta vai citiem piena produktiem! Iedvesmojies!

No norādītā sastāvdaļu daudzuma iespējams pagatavot 3 neliela izmēra "kartupelīškūciņas", tātad rēķini un reizini visas sastāvdaļas tik reizes, cik vēlies pagatavot našķu! Un ņem vērā, pie viena apēsta šī garduma apstāties nav iespējams! Tik gardi :)

Sastāvā:
  • 1 avokado
  • 3 ĒK pilngraudu auzu pārslas (BIO no Herkuless)
  • 1 ĒK Musli Graci "Vieglais" vai vēl viena auzu pārslu karote
  • 1 ĒK grauzdētas kaņepju sēklas (vai magoņu vai čia sēkliņas)
  • 2 ĒK kokosa skaidiņas
  • 1 ĒK saulespuķu sēkliņas
  • 1 TK kvinojas graudi (vai sezama sēkliņas)
  • 5 dateles
  • 3 žāvētās plūmes (vai aprikozes vai dzeltenās rozīnes)
  • 2 ĒK attaukots, nesaldināts kakao + 1 TK keroba
  • 1/2 TK Agaves sīrups
  • pāris pilieni citrona sulas
  • 1 ĒK mandeles
Magoņu sēkliņas, čia sēkliņas un/vai kokosa skaidiņas "kartupeļa" apvalciņam

Aizvietošana un variācijas:

Auzu pārslas droši var aizvietot ar mandeļu miltiem vai maltām mandelēm vai pat izmērcētiem Indijas riekstiem, ik katru reizi, iegūstot arvien savādākas garšas nianses.

Visas sēkliņas droši var skatīties pēc savām vēlmēm, sajūtām un iegribām - aizvietojot, pieliekot vai atņemot kaut ko no manis minētā.

Ja vēlies, papildus stingrākai konsistencei (kad gatavie saldumi būs atdzesējušies ledusskapī), gatavošanas procesā, reizē ar Agaves sīrupu un citronu sulu, vari pievienot arī 1-2 ĒK kokosriekstu eļļas.

Pagatavošana:

Vienkāršāka par vienkāršu - visas sastāvdaļas blenderī-smalcinātājā un maļam līdz vēlamajai konsistencei jeb ķepīgai kartupeļkūciņas masai. No masas ar mitrām rokām veidojam vēlamā lieluma bumbiņas un apviļājam magoņu+čia sēkliņās un/vai kokosriekstu skaidiņās.

Padoms blenderēšanai: es vispirms blenderī liku pirmās sešas sastāvdaļas, brīdi pablenderēju un tad pievienoju izmērcētas dateles un plūmes, kā arī kakao, citrona suliņu un Agaves sīrupu. Bet mandeles pievienoju pašās blenderēšanas beigās, lai tikai mazliet tās sasmalcinātu un lai tās izceltos kopējā masā, paliekot palielos, uzkožamos gabaliņos.

You May Also Like

0 comments