Vegāniski ķirbja un kokosa gardumi, ķirbja brauniji un kēksiņi

by - 04:16

Rudens, kā rudens - kā tad bez ķirbja!

Tapa dažādi pat ļoti veselīgi un pavisam vegāniski gardumi ar ķirbi pamatsastāvā, turklāt visi ne tikai BEZ piena produktiem, bet arī BEZ miltiem un BEZ cukura!

Lūk, vari iedvesmoties šo ātri un vienkārši pagatavojamo veselīgo našķu radīšanai!

Ķirbja mini brauniji:
  • 1 glāze svaiga ķirbja gabaliņu
  • 3 ĒK pilngraudu auzu pārslas
  • 1 ĒK zemesriekstu sviests
  • 1 ĒK Agaves sīrups
  • 1 ĒK nesaldināta, attaukota kakao
  • 1 ĒK kokosriekstu eļļas
  • 2 ĒK mandeļu piens

Pagatavošana un piezīmes:

Visas sastāvdaļas sablenderē līdz vienmērīgas konsistences mīklai (piemēram, ar jaudīgo Nutribullet), atļauj mazliet savilkties garšiņām un cep 180-190 grādu temperatūrā 15-20 minūtes vai, kad redzams, ka braunijkēksiņš gatavs.

Norādītā temperatūra un cepšanas laiks attiecas uz manu krāsni un brauniju cm augstumā, ja cep augstāku, laiks noteikti var atšķirties.

Ķirbja- melleņu sojas jogurta pankūkkēksiņi:
  • 1 glāze svaiga ķirbja gabaliņu
  • 150 ml melleņu sojas jogurts (vai jebkuras citas garšas sojas jogurts, piemērm, baltais, pilnīgi bez cukura, pieliekot jebkuras odziņas, ne tikai mellenes- zemenes, avenes utt)
  • 1 TK zemesriekstu sviests (man Nuteko - 98% rieksti un eļļa, bez jebkādām E u.c. nevēlamām piedevām)
  • 3 ĒK mandeļu piens
  • 2 ĒK turku zirņu miltu
  • 1 ĒK pilngraudu auzu pārslas
  • 1 TK Agaves sīrups
  • 1 ĒK kokosriekstu eļļas

Pagatavošana un piezīmes:

Tieši tik pat vienkārši, kā iepriekš, visas sastāvdaļas sablenderēju līdz vienmērīgas krēmveida mīklas konsistencei. Atļāvu mīkliņai mazliet ievilkties un cepu mafinu formiņās, bet patiesībā, domāju, ka var cept arī, kā pankūciņas uz pannas, jo mīkliņa sanāk tieši, kā pabiezu pankūku cepšanai. Sanāk gardi pankūkgaršas kēksiņi. Cepu reizē ar brūnajiem braunij-kēksiņiem vienādā temperatūrā un laikā.

Kokosa-ķirbja cepumi un kokosa-ķirbja groziņi:
  • 1 glāze svaiga ķirbja gabaliņu
  • 2 ĒK kokosriekstu mannas (Nutiva no Biotēkas)
  • 2 ĒK kokosriekstu eļļas
  • 1 ĒK kokosriekstu skaidiņas
  • 2 ĒK kokosriekstu milti (Bion no Biotēkas)
  • 3 ĒK mandeļu piens

Pagatavošana un piezīmes:

Arī šo gatavoju visas sastāvdaļas sablenderējot, tikai šeit gala rezultāts nav lejamas krēmveida konsistences mīkla, bet gan drupena, vairāk uz smilšu mīklas pusi, bet ar kokosa skaidiņu gabaliņiem. No šīs mīklas veidoju gan apaļus cepumiņus, gan mafinu formiņās iespeidu groziņveidā, lai pēc izcepšanas varētu papildināt ar kokosriekstu krēma pildījumu.

Cepu arī šos vienlaicīgi ar abiem iepriekšējiem ķirbja gardumiem - laiks un temperatūra tātad nemainīgi.

Kokosa groziņu pildījumam/kokosa krēmam kēksiņu garnēšānai jeb "RAFAELLO krēms":
  • 1 bundžiņa kokosriekstu piens (noturēts ledusskapī vismaz 24 h)
  • 3 ĒK kokosriekstu mannas
  • 2 ĒK kokosriekstu miltu

Pagatavošana un piezīmes:

Aukstu (tikko no ledusskapja) kokosriekstu piena bundžiņu, kas noturēta ledusskapī vismaz 24 h, uzmanīgi un nesakratot atver un ar karoti lielā bļodā pārliek biezo no kokosriekstu ēdens atdalījušos kokosrieksta mīkstuma daļu, kas izskata ziņā līdzinās ļoti biezam krējumam. Putoju kokosrieksta piena krēmu apmēram 5 minūtes, līdz tas kļuvis vēl pufīgāks un putukrējumam līdzīgāks. Tad ar roku vai lēni putojot ieputoju arī kokosriekstu miltus un mazliet pakausētu (lai nav pavisam cieta, bet krēmveida) kokosriekstu mannu.

Gatavo kokosa krēmu pildu atdzesētos izceptajos kokosa-ķirbju groziņos vai lieku uz ķirbja brauniju vai sojas jogurta našķīšiem... bet liels kokosa mīlis, var ēst šo krēmu arī tāpat - karotēm :)

Papildus piezīmēm:

Vispār, cepot, mazliet paeksperimentēju ar salikumiem arī no visām trīs mīklām, piemēram, iepildīju vienā no groziņiem sojas melleņu jogurta - ķirbja mīklu, vienu kēksiņu cepu kārtās - sojas melleņu jogurta - ķirbja mīkla pamatā, tad Ēdamkarote ķirbja braunija mīklas un pa virsu atkal jogurta mīkla. Tā kā kombinācijām nav robežu, jo, kā nesen dzirdēju kādā britu kulinārijas raidījumā: "Receptes nav Bībele, jāvadās pēc sajūtām", un tieši tā top jebkas manā virtuvē - bez nevienas receptes, tikai uz manām sajūtām :)

You May Also Like

0 comments