Keila jeb lapu kāposta uznāciens - Pikantie un veselīgie keila čipsi un smūtiji!

by - 01:01

Kales kāposts jau kādu laiciņu tiek popularizēts, kā izcils veselīgo vitamīnu un minerālvielu avots.

Visbiežāk esam to manījuši zaļo smūtiju receptēs, bet izrādās, ka veselīgus un kraukšķīgus čipsus no šī kāposta var pagatavot 20 minūšu laikā.

Tik vien kā atliek nomazgāt un nosusināt kāpostlapas, saplūkāt vēlamā lieluma gabaliņos, likt lielā bļodā, pārliet ar pāris ēdamkarotēm eļļas un ar rokām iemaisīt eļļu kāpostu gabaliņos. Es izmantoju sezama sēkliņu eļļu un uz viena kale kāposta stumbra lapiņu daudzumu ņēmu aptuveni 1 ĒK eļļas.

Kad eļļa vienmērīgi iemaisīta kāpostos, mazā trauciņā samaisu kopā visas garšvielas un pārberu kāpostiem, atkal ar rokām rūpīgi iecilājot garšvielas starp kāposta krokām.

Kopumā tas viss aizņems ne vairāk kā 5-10 minūtes. Tāpat arī cepšana - nieka 12 minūtes un čipsi gatavi.

Liku čipsus 180 grādu karstumā uz 10 min, pārbaudīju un pacepu vēl 2 minūtes. Bet šeit noteikti jāskatās līdzi, jo katra krāsns var būt savādāka, tāpēc čipsi var ātrāk piedegt vai cepties ilgāk. Man sanāca arī dažus čipsus piededzināt, kad vienā reizē pacepu tikai pāris minūtes ilgāk,

Tātad, lai pagatvotu čipsus būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
  • kale kāposts 
  • pāris ēdamkarotes eļļas (es šoreiz liku sezama sēkliņu eļļu, bet var izmantot arī olīveļļu) 
  • Garšvielas (šoreiz man tāds raibs mikslis sanāca, bet to jau katrs skatamies pēc sajūtām, gaumēm un tā brīža vēlmēm):
    • čilli 
    • kaijenas pipari 
    • rauga pārslas no Marigold
    • sezama sēklas 
    • melnās sezama sēklas 
    • Bio kurkuma no Sonnentor (@Biotēka) 
    • muskatrieksts 
    • bio Ungāru garšviela no Hungaricum - dārzeņu izlase (raibs un veselīgs visdažādāko dārzeņu un zaļumu salikums, sākot no ķirbjiem un topinambūriem un beidzot ar puraviem u.c. zaļumiem -attēlā pa labi)

Pirms krāsns maģiskajām pārvērtībām.
Pēc jeb Kraukšķīgais rezultāts
Starpcitu, zaļajam kales kāposta smūtijam ar macha zaļo tējas pulveri arī nebija ne vainas:
  • 1 kale kāposts 
  • 1 ābols 
  • 1/2 - 1 banāns (atkarībā no lieluma) 
  • 1/2 TK zaļā Macha pulvera 
  • 1/2 TK čia sēkliņu 
  • 1 glāze ūdens 
Blenderī iekšā un gardais zaļais smūtijs, kales čipsu komplektam gatavs! 


Bet šis "Tropiskā KALES PINA COLADA" smūtijs, ko pagatavoju Smoothies&Ddzeramzupas un Urban Yoga seminārā, bija absolūts tā vakara favorīts. Pamēģini pagatavot garšīgu un veselīgu PinaColadu :) 

Tropiskā KALES PINA COLADA
  • kale kāposts (mums vietējie Dimdiņi)
  • banāns
  • ananāss
  • bumbieris
  • kokosriekstu piens
  • kokosriekstu skaidiņas
  • zemesriekstu sviests (mums gardais Nuteko)
  • šķipsniņa ingvera pulvera (mums aromātiskais ingvers no Gemoss)
  • Lazdu riekstu eļļa un mango balzametiķis (no VomFassRiga garšu kolekcijas)

Priekā!

You May Also Like

0 comments