Indijas riekstu sviesta siera kūka ar pilngraudu auzu braunija pamatni

by - 06:35

Pilngraudu auzu miltu pamatne ar kokosriekstu eļļu un bez sviesta.
Kraukšķīgs čia un magoņu sēkliņu starpslānis.
Pasakaini krēmīga Indijas riekstu sviesta-siera kūkas virskārta.

Tas viss:
  • Bez kviešu miltiem
  • Bez sviesta
  • Cepts ūdens peldē, zemā temperatūrā
  • Ar minimālu cukra devu (1 TK vaniļas cukura), bet ar Stēviju un Dateļu sīrupu

Sastāvā:
P.s. Daudzums norādīts nelielai - 15-17 cm diametra kūciņai, aptuveni 5 cm augstumā gala rezultātā

Braunija pamatnei
  • 1 glāze pilngraudu auzu milti 
  • 1/2 TK cepamais pulveris 
  • 2 ĒK nesaldināts kakao + 2 TK keroba + 1 TK kanēlis + šķipsniņa sāls 
  • 1/2 glāze kokosriekstu eļļa 
  • 1 ola 
  • 1 ĒK dateļu sīrups 
  • pāris pilieni stēvijas ekstrakta 
  • 1/2 TK Kalamansi etiķis (var iztikt, var pievienot ābolu vai baltvīna etiķus) 
  • ūdens vai mandeļu (vai auzu) piens pēc nepieciešamības, lai veidotos pabieza krēmveida mīkla 
Palielākā traukā samaisa miltus ar pārējām sausajām sastāvdaļām. Atsevišķā traukā izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno dateļu sīrupu, etiķi, stēvijas ekstraktu un iemaisa viegli sakultu olu.

Šķidro daļu maisot pievieno sasuajam maisījumam un maisa līdz izveidojas viendabīga biezi krēmīga mīkla (līdzīgi, kā biezajām pankūkām)

Braunija pamatni klāj formā un cep aptuveni 175 grādos 10 min, kamēr tā vēl nav gatva, bet redzams, ka virspuse jau ir stingra. 

Kamēr cepas braunijs gatavojam starpslāni un siera krēma kārtu.

Čia - magoņu starpslānis
  • 1 ĒK čia sēklu 
  • 1 ĒK magoņu sēklu 
  • 1-2 TK Agaves sīrupa 
Bez starpslāņa, protams, droši var iztikt, bet rezultātā tas dos ne tikai papildus vērtīgo no šīm abām sēkliņām mūsu organismam, bet arī radīs kraukšķīgu sajūtu starp abiem kūkas slāņiem, tādējādi perfekti kontrastējot ar ļoti krēmīgo siera kūkas kārtu.

Abas sēkliņas nelielā trauciņā sajauc kopā ar agaves sīrupu un pārklāj ar to pusgatavo braunija pamatni.

Šajā brīdī arī pamainam krāsns temperatūru līdz 150 grādiem.

Siera kūkas daļa
  • 1 iepakojums 3% Filadelfijas siera 
  • 1/2 glāze Indijas riekstu sviesta (vari izmantot arī zemesriekstu sviestu, iegūstot vēl izteikti riekstaināku garšu, jo Indijas riekstu sviests ir maigākas garšas) 
  • 2 olas 
  • Vaniļas stēvija 
  • šķipsniņa sāls 
  • 1 TK vaniļas cukura 
Lielā bļodā viegli sakuļ olas ar šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru. Pievieno Filadelfijas sieru, Indijas riekstu sviestu un stēviju pēc garšas. Sakuļ līdz viendabīgas konsistences krēmam.

Siera krēmu klāj cepamajā formā virs braunija un sēkliņu starpslāņa. Izmantoju cepamtrauku ar nenoņemamām malām un ieklāju tajā cepampapīru, lai gatavu kūciņu vieglāk izņemt no trauka. Tāpat var izmantot arī silikona formiņu vai citu sev ērtāku cepamtrauku. 

Bet nenoņemamās malas man bija svarīgas, jo tālākais cepšanas process notiek ūdens peldē. 

Lielā cepamajā traukā ieleju ūdeni vismaz 2 cm augstumā (atkarīgs no kūkas formas augstuma) un lieku tajā kūkas cepamformu.

Kūciņu cepu aptuveni 60-70 min 140-150 grādos (viss atkarīgs no krāsns). Bet to, ka kūciņa gatava var noteikt pēc tā, ka trauku pakustinot tā vēl viegli šūpojas un nav vēl pavisam stingra, bet ir mazliet zeltaini apcepusies (sausu kociņu no siera krēma kārtas izvikt nevajag - tad kūka jau pārcepta) :)

Rezultāts:

Nesalda, bet sātīga, gana veselīga un burvīgi garda kūciņa. Bieza kēksveida braunija pamatne, kraukšķīgas sēkliņas viducī, un nereāli krēmīga Indijas riekstu - siera krēma kārta! Delicious!

P.s. pats labākais, ka šī kūciņa, jo dienas, jo garšo tikai labāk, pat 5 dienas pēc cepšanas, raunija pamatnīte likās vēl daudzkārt gardāka, kā pirmajā nogaršošanas reizē, kas bija nākamajaā dienā pēc cepšanas!

You May Also Like

0 comments