Perfektā Creme Brulee siera kūka ar `superfūdu` pamtni - BEZ miltiem, BEZ sviesta

by - 03:42


Kāpēc Creme Brulee? - jo tik krēmīga un dzeltenīga, un garšā tik ļoti līdzinās šim iecienītajam olu dzeltenumu krēma desertam!

Kāpēc ar `superfūdu` pamatni? - Pirmkārt, BEZ grama cukura, bet otrkārt, tāpēc, ka Ārzemnieciskās superogas godži, riekstainās un ļoti vērtīgās mūsu pašu Latvijas kaņepju sēklas, omega 3 un omega 6 bagātās čia sēkliņas, šķiedrvielām pārpilnās BIO pilngraudu auzu pārslas un vēl dažādi vienlīdz vērtīgi labumi apslēpti drupenā siera kūkas groziņa kārtā!

Kāpēc bez miltiem un bez sviesta? - jo priekš kam tie vajadzīgi, ja arī bez šiem ne tiem veselīgākajiem produktiem sanāk viena burvīga un krēmīga siera kūka!

Kūkas krēmīguma noslēpums - cepšanas process!

Šīs sastāvdaļas būs paredzētas pavisam nelielai kūciņai (aptuveni 16-18 cm formas diametrā) - tieši, lai pāris vakaros notiesātu pats vai padalītos ar tuvāko draugu :)

Ja vēlies lielāku, standarta izmēru kūciņu, tad noteikti visas sastāvdaļas proporcionāli ņem vairāk.

Kūciņas veselīgajai pamatnei:
  • 4 ĒK godži ogu (izmērcētas siltā ūdenī 30 min)
  • 2 ĒK kaņepju sēklas
  • 2 ĒK čia sēklas
  • 4 ĒK pilngraudu auzu pārslas
  • 1 ĒK Indijas riekstu
  • 2 ĒK kokosriekstu skaidiņas
  • ~ 3 dateles (izmērcētas reizē ar godži ogām)
  • 2 ĒK kokosriekstu eļļa
Siera kūkas daļai:
  • 1 iepakpojums Filadelfijas siera
  • 2 olas
  • 1 ĒK vaniļas cukura
  • pāris pielieni vaniļas stēvija (pēc garšas - vairāk, ja vēlies saldāku kūku)
  • šķipsniņa sāls
  • 1 TK brūnā cukura
  • 1 TK pūdercukura
  • 1/2 TK citrona sulas
Pagatavošana:

Kūciņas pamatnei pavisam ātrā un ērtā veidā sablenderēju visas nepieciešamās sastāvdaļas līdz lipīgas mīklas konsistencei un ieklāju plānā kārtiņā veidojot groziņa formu 16 cm diametra cepamajā traukā.

Kūku droši vari gatavot arī ar standarta (cepumi+sviests) pamatni, bet nenoliegšu, šī pamatne bija ne mazāk laba, turklāt vēl veselīga :)

Siera kūkas krēmam vispirms ar roku saputoju 2 bio lauku olas ar šķipsniņu sāls, ēdamkaroti vaniļas cukura, tējkaroti brūnā cukura un pūdercukura. Saputotām olām pievienoju Filadelfijas sieru, citrona sulu un vaniļas stēviju. Visu samaisu ar putojamo slotiņu viendabīgā masā un leju uz sagatavotās kūkas pamatnītes formā.

Kūkas trauku lieku lielākā cepamajā traukā ar ūdeni (ūdens aptuveni 2 cm augstumā)

Lieku iepriekš 180 grādos uzkarsētā krāsnī, bet uzreiz, kā kūka ielikta, nogriežu uz 170 grādiem.

Cepu 10 min un pēc tam nogriežu temperatūru lidz 150 grādiem un turpinu cept vēl aptuveni 35-40 min, jāskatās, kad redzams, ka kūkas augšpusīte jau stingra, bet no iekšpusītes jūtams krēmīgums, jo kūka, pakustinot formu, vēl viegli šūpojas. Cepšanas ilgums ļoti lielā mērā atkarīgs no krāsns, tāpēc iesaku skatīties līdzi, lai nav gluži šķidra, bet lai arī nepārceptu, jo tad zudīs Creme Brulee krēmīguma efekts.

Lai izdodas un lai garšo! :)

You May Also Like

0 comments