Latvijas 2015.gada pavārs ir noskaidrots!

by - 01:50

Kā katru gadu izstāde Riga Food ir īpašs notikums ne tikai pārtikas nozares pārstāvjiem un ikvienam no mums, bet arī gardo meisatrdarbu radītājiem jeb pavāriem!

Arī šogad, kā katru gadu, izstādes laikā norisinājās divi nozīmīgi, interesanti un garšu un meistarības pārbagāti konkursi par Latvijas labākā Pavārzeļļa titulu un Latvijas Gada Pavāra 2015 titulu!

3.septembrī savus talantus un nākotnes perspektīvas atklāja 8 jaunie profesionāļi, cīnoties par Gada Pavārzeļļa titulu un trīs stundu laikā pierādot sevi, visu klātesošo acu priekšā, pagatavojot uzkodu, izmantojot Latvijas samu un diļļu sēklas, kā arī pamatēdienu no veselas pīles un kāļiem. 

Savukārt, 4.septembrī Ķīpsalas izstāžu halli pārņēma "Latvijas Gada Pavāra" konkursa aura un burvība! Pavāri gatavoja gan uzkodu, gan pamatēdienu un desertu. Konkurence patiesi bija sīva, jo visi pavāri ar vislielāko mīlestību pret savu darbu nodevās garšu, smaržu, tekstūras un dizaina buķetes radīšanai, lai gan ar izskatu, gan garšu un aromātu savaldzinātu starptautisko žūriju, kas vērtēja konkursantu sniegumu un priecētu jebkura konkursa vērotāja acis!

Latvijas Labākais Pavārzellis un Latvijas Labākais Pavārs 2015 ir noskaidroti!

...ar skatu uz Rīgu...

Ar šādu tematiku, (un patiešām neatkārtojami burvīgu skatu uz skaisto un izgaismoto Rīgas skatu no visām pusēm!) jaukā atmosfērā, dzīvās mūzikas un patīkama satraukuma aurā, 4.septembra vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas pašā "Spicītē" norisinājās burvīga un neviltoti sirsnīga Pavāru sumināšana un apbalvošana.

Un, ziniet ko - Sievietēs ir spēks! 

Godalgotos laurus un pirmo vietu abos Pavāru konkursos ieguva tieši daiļā dzimuma pārstāves!

Par Latvijas 2015.gada labāko pavārzelli tika kronēta Kristiāna Šteinfelde no restorāns "Kaļķu vārti", bet 

Latvijas 2015.gada labākā Pavāra titulu ieguva Ina Poliščenko no Restorāns 3! Turklāt Ina ieguva arī īpašo balvu par konkursā labāko pagatavoto desertu! mmmm.. pilnīgi žēl, ka nebija iespēja nogaršot, cik intriģējoši tas izklausījās un izskatījās :)

Patiešām bija prieks redzēt meiteņu neviltoto sajūsmu un emocijas par iegūtajiem tituliem, kas tiki pierāda, cik liels darbs, enerģija un entuziasms bija ielikts šo panākumu kaldināšanā!

Apbalvošanas pasākums patiesi izvērtās sirsnīgs, priecīgs un pozitīvu emociju pilns.

Par burvīgu vakara ēdienkarti bija parūpējušies piecu Latvijas restorānu pavāri, piedāvājot izbaudīt gan divu veidu uzkodas, gan "Kaļķu Vārtu" restorāna gatavoto pamatēdienu, īpašu Priekšdesertu no 3 pavāru restorāna "Tam labam būs augt" un īpašo svētku torti no restorāna "Elements".

Interesantu pārsteigumu bija sagādājis Raimonds Zommers -pamatēdienu papildināja īpašs dekors (bet varbūt tas nebija dekors un bija jāapēd?!! :D)! Pamatēdiens sastāvēja no gardām Latvijas rudens veltēm - gailenēm, korintēm, kartupeļu putām, ko paspilgtināja sulīgs strausa gaļas steiks. Bet ziniet, kas dekorēja steiku? - Pārsteiguma moments - Zelta skudra!

Bet Predeserts!!! Jā, šis "Tam labam būs augt" restorāna šedevrs vienbalsīgi tika atzīts par AZnašķi un Annijas Virtuvē vakara favorītu - Melno ķiploku saldais kēkss bija fantastiski sulīgs un vēl silts, ar interesantu garšu noti, ko nezinātājs neuzminētu!

Svētku kūka, protams, bija mākslas darbs pati par sevi! Goda medaļu formā veidotā rupjmaizes biskvīta siera kūka uz patīkamu emociju nots noslēdza šo Latvijas pavāriem tik nozīmīgo pasākumu!

Paldies, Pavāru Klubam un Inesei Liberei par iespēju piedalīties šajā neaizmirstamajā pasākumā!

Paldies, Riga Food par lieliskajiem atklājumiem, satiktajiem cilvēkiem un daudz jo daudz labām lietām, domām un enerģijām!

Vēlreiz sveicu labākos!


Latvijas Gada Pavārs 2015:



1.vieta - Ina Poliščenko /Restorāns 3/

2.vieta - Dinārs Zvidriņš / restorāns Kaļķu Vārti/ 

3.vieta - Anita Ramata /restorāns KID/

Latvijas Gadas Pavārzellis 2015:
1.vieta - Kristiāna Šteinfelde /restorāns "Kaļķu vārti"/!!! 
2.vieta - Artjoms Černorižs /restorāns "Gastronome"/
3. vieta - Ernests Šustiņš /restorāns "MUUSU"/

Konkursantu un divu pirmo vietu ieguvēju Pavāru konkursā darbi:


Ak, skarbais žūrijas darbs :) Izgaršot, izbaudīt un novērtēt!

Apbalvošanas ceremonija ...ar skatu uz Rīgu! Sveicam!

P.S. Atvainojos par foto kvalitāti, jo telefona kamera nav pati profesionālākā, īpaši draugos ar ēnām! Bet galu galā, emocijas un pats pasākums un tā dalībnieki bija galvenie šajā pasākumā! 

Krāšņas bildes meklē arī Riga Food kanālos.

You May Also Like

0 comments