Cukini nūdeļu salāti ar avokado musu

by - 04:00

Lūk, vēl viena svaiga, salīdzinoši ātri pagatavojama, viegla un veselīga, bet sātīga receptīte, kamēr vēl rudens mūs lutina ar dārzeņu veltēm un siltu laiku, kas nozīmē ziemīgos karstos un sildošos ēdienus vēl varam paspēt aizstāt ar auktām veselīgajām dārzeņu pasniegšanas iespējām.

Ideāla darba dienu vakariņām. Piemērota veģetāriešiem un pielāgojama vegāniem.

Nesatur glutēnu.

Galvenās receptes sastāvdaļas - dārzeņi, dārzeņi un vēlreiz dārzeņi! Liec un kombinē pēc saviem ieskatiem, vai izvēlies manu variantu, kas bija:

Salātiem:
  • Grilētas brokoļu rozītes - vari arī apcept kokoseļļā uz pannas vai pievienot svaigā veidā 
  • Cukini nūdeles - cukini, sagriezts garos nūdeļveid salmiņos ar speciālo dārzeņu nūdeļu veidotāju (ja tāda nav, var izlīdzēties ar siera nazi sagriežot cukini plānās garenās šķēlēs un tad ar parasto nazīti, veidojot nūdeles) 
  • Puķkāposta rozītes - man bija svaigas, bet var arī grilēt kopā ar brokoli, vai apcept kokosriekstu eļļā. 
  • garšvielas (man bija tikai melnie pipari un nedaudz kurkuma, kas bija pievienota grilētajam brokolim)
  • sezama sēkliņu eļļa (Vom Fass) un ķirbja sēklu eļļa
Avokado musam:
  • 1 avokado 
  • 1 svaigs gurķis 
  • nedaudz čilli pipariņa 
  • 2 ĒK kokosriekstu piena (bez šī var iztikt, vai aizvietot ar balto jogurtu vai pat krēmsieru, sātīgākā variantā) 
  • 1 ĒK ķirbju sēkliņas 
  • nedaudz svaigas citrona sulas
  • citas garšvielas pēc saviem ieskatiem - melnie pipari, sāls, čilli, raw rauga pārslas utt.
Pagatavošana:

Salātiem visus dārzeņus sajauc ar garšvielām un abām eļļām. var papildināt ar ķirštomātiņu pusītēm, vītinātajiem tomātiņiem, ķirbju sēkliņām, sezama sēkliņām, turku zirņiem vai papildus dārzeņiem un piedevām pēc savām vēlmēm.

Avokādo musam sablenderē visas sastāvdaļas vieglā un gaisīgā krēmā un kārto uz salātiem.

You May Also Like

0 comments