Svaigais puķkāpostu `risoto` ar pupiņu pastēti

by - 09:14

Pavisam ātri pagatvojama receptīte, ja talkā nāk blenderis.

Pavisam veselīga receptīte, jo nesatur glutēnu, ir svaiga, sastāv no dārzeņiem un pākšaugiem.

Pavisam veģetāra, ja gatavo vesrsiju ar sieru pupiņu pastas sastāvā, bet pavisam vegāna, ja gatavo ar rauga pārslām jeb siera aizstājēju.

Viegli padodas improvizācijām - pupiņu pastas vietā, pasniedz svaigo puķkāpostu risoto ar pesto, kaņepju sviestu, ķirbju sviesta + ķibju eļļas mērcīti, iecienītākās eļļas un balzāmetiķa kombināciju, vai citu sevis izvēlētu piedevu vai mērcīti.

Tāpt vari variēt ar pašu risoto sastāvu - iztikt tikai ar puķkāpostu (bez cukini un spinātiem), papildināt ar brokoli, papriku, burkānu, vai jebkuru citu savu iecienītāko dārzeni.

Konkrētajā reizē, mana receptīte sastāvēja no 5 sastāvdaļām svaigajam risoto un 5 pupiņu pastas sastāvdaļām, un, protams, papildus garšvielām un eļļiņām/etiķiem.

Viltotajam "rissoto" -
  • 1 glāze puķkāposta rozīšu 
  • 1/2 glāze cukini vai kabača gabaliņu 
  • 1 glāze mazo spināta lapiņu 
  • 1 ĒK ķirbju sēklas 
  • 1 TK linsēklas 
  • pipari, pēc garšas
  • mucā noturētais ābolu balzāmetiķis no Vom Fass, pēc garšas
Pupiņu pastai:
  • 1 glāze - Konservētas vai vārītas baltās pupiņas 
  • 1 ĒK grauzdētu valriekstu eļļa no Vom Fass 
  • 1 neliels sīpols 
  • 2 ķiploka daiviņas 
  • 1/3 glāzes rīvēts cietais Parmas tipa siers (vai siera aizstājējs - rauga pārslas vegānā variantā) 
  • melno sinepju graudi, čilli pipariņi, kumīna sēklas, kurkuma
  • 1 ĒK grauzdētu valriekstu eļļa no Vom Fass
Pagatavošana:

Vispirms visas 5 svaigā puķkāpostu risoto sastāvdaļas liek blenderī-smalcinātājā un sasmalcina līdz vēlamajai konsistencei, aptuveni rīsu lieluma gabaliņiem. Pārber bļodā un sajauc ar garšvielām un balzāmetiķi.

Ļauj pastāvēt, kamēr pagatavo pupiņu pastu.

Process tieši tāds pats, kā iepriekš, visas 5 sastāvdaļas liek blenderī un blenderē līdz vēlamajai konsistencei. Šis process gan būs ilgāks, kā dārzeņu variantā, jo šoreiz nepieciešams iegūt vienmērīgu pastētes/pastas tipa konsistenci. Un garšvielas ar eļļu pievieno jau blenderēšanas procesa gaitā.

Ja ir vēlme iegūt mazliet šķidrāku mērcīti, (nevis pastētes konsistenci), tad var pievienot papildus šķidrumu - ūdeni vai, piemēram, kokosriekstu pienu.

Ja gribās mazliet krēmīgāku, tad droši var pielikt pāris ēdamkarotes kausētā siera, svaigā siera vai Grieķu jogurta.

Bet, ja gribās sātīgāku, var papildināt ar valriekstiem vai Indijas riekstiem, bet tos gan tad jāpievieno jau blenderēšanas pašā sākumā, un jāpievieno papildus šķidrums pēc vēlamās konsistences.

Puķkāpostu salātus pasniedz sajauktus ar pupiņu pastu/mērci.

Pupiņas būs lielisks olbaltumvielu avots, dārzeņi šķiedrvielu avots, kas viss kopā radīs sāta sajūtu, bet būs veselīgs un ātri pagatavojams ēdiens.

You May Also Like

0 comments