Gurķu laika aukstā zupa

by - 23:15

Svaigi gurķīši un kazas siers apvienojumā vēl ar zaļumu un garšvielu devu - burvīga vasaras garša notverta sezonālā aukstajā biezzupā!

Siltā vasaras dienā tā vien gribās, ko svaigu un zaļu, un šī zupiņa būs ne tikai ātrs un viegls variants, bet arī ar bezgalīgi lielā variāciju iespējām - negribi kazas sieru, pasniedz ar Parmesan tipa cieto sieru, Mozarellas gabaliņiem, Fetas sieru... papildini ar garnelēm vai mazsālīta laša šķēlītēm... gribās, ko sarkanīgu - sagriez mazos gabaiņos papriku un/vai tomātiņus...

Mana recepte izskatījās šādi:
  • 3 gurķi 
  • liela sauja spinātu 
  • pavisam neliela saujiņa (pāris rozītes) svaiga brokoļa 
  • 4 ĒK bezpiedevu jogurts 
  • baltais (saldais) sīpols 
  • svaigs baziliks, pētersīļi un dillītes (labi daudz zaļumu liku - kad vēl, ja ne vasarā gribās tos svaigus tos baudīt lielā daudzumā :)) 
  • 1 TK linsēklas un 1 TK ķirbju sēkliņas 
  • 1 TK Kalamansi balzametiķis
  • 1 TK Grauzdētu valriekstu eļļa (droši vari eksperimentēt ar savām iecienītākajām eļļām) 
  • 1 TK Maringold Engevita rauga pārslas (droši neliec - man gribējās papildus B12 vitamīna devu un pastiprinošo siera garšu un aromātu, ko sniedz šīs pārslas
  • garšvielas: melnie pipari, Kaijenas pipari, ingvers, svaigi rīvēts muskatrieksts 
Papildus: 
  • 2 ĒK vājpiena biezpiens 
  • 2 ĒK svaigais kazas siers 
Tev iesaku eksperimentēt, un neiekļaut to, ko nevēlies no šīs konkrētās receptes, vai aizvietot/papildināt ar tieši to, kas tajā brīdī kārojas!

Pagatavošana:

Gurķus nomizoju un sagriežu lielos gabalos. Brokoļu gabaliņus sadalu nelielās rozītēs. 

Ja gribi vairāk vienmērīgas tekstūras biezzupu, tad liec blenderī uzreiz visas sastāvdaļas, un blenderē līdz iegūta vēlamā konsistence. Bet tā kā man šoreiz gribējās, lai ir tāda mazliet "gabalaina" zupiņa, tad no sākuma pablenderēju tikai 2 gurķus ar sīpolu, spinātiem un brokoļiem, bet pēdējo gurķi, jogurtu un pārējās sastāvdaļas pievienoju otrajā piegājienā, un arī blenderēju līdz sev tīkamajai konsistencei, šoreiz ne īpaši ilgi, lai, piemēram, ķirbju sēkliņas vēl vietām būtu "uzgraužamas", tāpat kā vietām jūtams gurķa kraukšķītis!

Jau gatavā zupiņā iemaisīju 2 ĒK viendabīga vājpiena biezpiena, bet pasniedzot pa virsu vēl liku svaigo kazas sieru un pārbēru ar jau minētajām rauga pārslām!

Lai gardi!

You May Also Like

0 comments