Veselīgais braunijs 3 - Noslēpumainais kokosriekstu - Turku zirņu vegānais braunijs

by - 12:03

Trešais veselīgo brauniju eksperimenta dalībnieks un mans personīgais absolūtais favorīts (un arī favorīts citu sieviešu kārtas degustatoru vidū :D) - kokosriekstu un turku zirņu braunijs!

Nu nevar garšā pateikt un uzminēt neviena no veselīgo brauniju saimes pamatsastāvdaļām, arī šeit, neviens no degustatoriem neiedomājās turku zirņus, un kokoss bija vienīgais, kas vedināja uz pareizā ceļa, jo pats braunijs bija apbārstīts ar kokosriekstu skaidiņām un kokosriekstu mannu :)

Bet principā izskanēja versijas gan par mandeļu miltiem, gan par karameli un iebiezināto pienu, u.c., bet noteikti ne Turku zirņiem :)

Šī mana favorītbraunija sastāvā:
  • 2 ĒK kokosriekstu mannas jeb kokosriekstu sviesta (Nutiva) (līdzīgi, kā zemesriekstu sviests, mandeļu sviests vai citu riekstu sviests, tikai šoreiz no kokosriekstu mīkstuma - nopērkams Biotēkā)
  • 3 ĒK kokosriekstu eļļas
  • 3 ĒK sojas piens (var aizstāt ar jebkuru citu pienu - govs, kokosriekstu, mandeļu, auzu u.c.)
  • 3 ĒK melnas kafijas (var aizstāt ar papildus sojas pienu vai riekstu pienu, vai ūdeni)
  • 20 g 80% tumšās šokolādes (izkausēta)
  • 2 ĒK agaves sīrups
Sausās sastāvdaļas:
  • 4 ĒK Turku zirņu miltu (samalti Turku zirņi)
  • 2 ĒK keroba + 2 ĒK nesaldināts raw kakao
  • 2 ĒK kokosriekstu miltu (samalts kokosrieksts)
  • 2 ĒK kokosriekstu skaidiņu
  • ½ TK cepampulveris
  • 1 TK cukurs
  • šķipsniņa sāls
Pagatavošana:

Turku zirņu miltus sajauc ar kerobu, kakao, kokosriekstu miltiem un pārējām sausajām sastāvdaļām.

Slapjās sastāvdaļas sajauc viendabīgā šķidrumā un palēnām maisot iejauc sausajā masā, izveidojot biezas konsistences mīklu. Šai mīklai jāļauj laiciņu pastāvēt, lai Turku zirņu milti uzbriest un iedzīvojas mīkliņā. Iespējams pēc laiciņa vajadzēs pieliet vēl mazliet sojas piena, silta ūdens, kafijas vai cita vēlamā šķidruma, jo Turku zirņu milti pēc laiciņa mīklu papildus sabiezina, tieši tāpēc tai jāļauj pastāvēt pirms likšanas cepeškrāsnī.

Gatavo braunija mīkliņu liek ietaukotā cepamtraukā un cep krāsnī 180 grādos, aptuveni 15-20 min.

Rezultāts un komentāri:

Garša: Nekad neuzminēsi, ka visa pamatā ir turku zirņu milti (jeb malti turku zirņi) - garša tiešām salda un šokolādīga, un kā citi degustatori teica, pat karamelīga. 
Krāsa: tumši brūns un krāsas ziņā izcili līdzīgs īstam braunijam.
Konsistence: Paciets, stingrs un saturīgs: Es teiktu, ka jācep ne vairāk kā 15 minūtes tomēr, jo es cepu 20 minūtes un, šķiet, mazliet tomēr pārcepu, jo sanāca diezgan pasauss, bet toties stingrs un saturīgs braunijs jau uzreiz pēc izcepšanas. 
Otrs variants, var mēģināt pievienot arī nedaudz vairāk šķidruma mīklai un tad pacept tomēr ilgāk (visas 20 min), jo šī mīkla no visām 3 brauniju pamatmasām bija visbiezākā jau pirms cepšanas. 

Noteikti iesaku šo pamēģināt! Bet, protams, tas mans subjektīvais vērtējums, jo esmu milzīgs kokosriekstu fans un dievinu arī Turku zirņus, tā kā izvēlies savas mīļākās garšas no šo veselīgo 3 brauniju klāsta vai pagatavo visus 3 un taisi savu degustāciju!

You May Also Like

0 comments