Veselīgais braunijs 2 - neuzminamais biešu braunijs

by - 12:03

Otrs veselīgo brauniju saimes eksperimenta un degustācijas dalībnieks - Biešu braunijs!

Par visiem trīs veselīgajiem braunijiem un to eksperimentu lasi šeit.

Bet te, iespēja arī Tev izmēģināt gardu un veselīgās bietes un ne mazāk veselīgo zaļo griķu brauniju paša spēkiem.

Par zaļajiem griķiem un to vērtību, starp citu minēju arī veselīgo picu eksperimenta rakstiņā. (šeit)

Sastāvdaļas:
  • 1 liela biete (cepta krāsnī, sagriezta gabalos) 
  • 2 ĒK melna kafija (var aizvietot ar ābolu sulu) 
  • 1 TK dateļu etiķa (var izmantot jebkuru citu, vai neizmantot nemaz) 
  • 3 EK kokosriekstu eļļa + 1 ĒK sezama eļļa (var izmantot tikai kokosriekstu eļļu vai savu iecienītāko augu eļļu, kas piemērota cepšanai) 
  • 3 ĒK sojas piens (var aizstāt ar jebkuru pienu - govs, auzu, mandeļu, u.c.) 
  • 1 ola 
  • 2 ĒK dateļu sīrupa 
  • pāris pilieni vaniļas stēvija 
Sausās sastāvdaļas:
  • 5 ĒK zaļo griķu (apgrauzdēti, samalti blenderī) 
  • 1 TK cepampulveris 
  • 1 TK kanēlis 
  • 3 ĒK keroba + 3 ĒK raw nesaldināta kakao 
  • 1 ĒK čia sēklu (bet droši var iztikt) 
  • 2 TK brūnais cukurs 
  • šķipsniņa sāls 
Visus saldinātājus var aizvietot ar saviem iecienītākajiem saldinātājiem - cukurs, brūnais cukurs, medus, agaves sīrups, kļavu sīrups u.c.

Pagatavošana:

Pagatavošana tik pat vienkārša, kā cukini (kabača) braunijam.

Sākumā minētās sastāvdaļas sablenderē ar blenderi līdz viendabīgai konsistencei. Ar nutribullet tā bija vien maksimums minūte. Jāpiemin tikai, ka biete pirms tam bija cepta krāsnī folijā bez garšvielām līdz gatavībai.

Sausās sastāvdaļas sajauc citā traukā, kur vēlāk pievieno arī sablenderēto biešu masu un izveido viendabīgu biezu mīklu. Salduma pakāpi jāregulē pēc saviem ieskatiem un garšas kārpiņām nedaudz pagaršojot mīkliņu, jo biete var būt saldāka vai mazāk salda, tāpat var gadīties arī iespējams mazliet rūgtāki griķi. Lielā mērā salduma pakāpe ir atkarīga no attiecīgi Tava izvēlētā saldinātāja - vai tas ir baltais cukurs, vai brūnais, vai kāds sīrups u.t.t.

Gatavo mīklu var papildināt ar valriekstu vai pekanriekstu gabaliņiem, vai atstāt tos tikai dekorēšanai (vai, protams, neizmantot nemaz, aizstājot ar, ko citu, kas tobrīd vairāk kārojas - odziņas, šokolādes gabaliņi, sēkliņas, u.t.t.)

Gatavo brauniju cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 25 min. Pilnībā atdzesē, ievieto ledusskapī un pasniedz nākamajā dienā.

Rezultāts un komentāri:

Neviens no testētājiem arī šim neuzminēja galveno pamatsastāvdaļu - bieti! Patiesībā neuzminēja neko - arī otru pamatsastāvdaļu - zaļos griķus. Bet tieši biete, man likās, ir tā, kuras garša ļoti bija jūtama un pārspēja visas garšas, bet laikam tikai man, jo zināju, ka pati to esmu tur ielikusi. Biju pilna pārliecības, ka arī mani degustatori sajutīs bieti, tāpēc teiks, ka šis jau nav braunijs, bet nekā - neviens pat nenojauta!

Konsistence šim bija pat ļoti, kā braunijam - saturīga un stingra, bet tajā pašā laikā nesausa un mazliet mitra - patīkama.

Bet es joprojām jutu bieti arī trešajā dienā! Lai gan tas jau tikai mans vērtējums, ņemot vērā, ka citi nejuta! Kopumā garša nebija slikta, varbūt pat varēja būt nedaudz saldenāks!

Interesantais fakts:

Šis bija favorīts tieši vīriešu kārtas degustatoriem (nezinot, ka viņi patiesībā ēd bieti un griķus :D)!

You May Also Like

0 comments