Veselīgais braunijs 1 - neatpazīstamais kabaču vai cukini braunijs

by - 12:03

Viens no veselīgo brauniju eksperimenta rezultātiem - Cukini braunijs!

Vairāk par to, kādi trīs veida eksperimentālie veselīgie brauniji tapa, lasi šeit.

Bet te, lūk, recepte un rezultāti, ja vēlies izmēģināt veselīgo brauniju, kura pamatā CUKINI vai KABACIS. 
  • 1 glāze cukini (svaigs, sagriezts gabaliņos) vai kabacis (abi būs vienlīdzīgi) 
  • 1 neliels persiks 
  • 1/3 glāzes melna kafija (atdzesēta) - ja nepatīk kafija, var aizvietot ar ābolu sulu 
  • 3 ĒK mandeļu eļļa + 1 ĒK kokosriekstu eļļas (var vienkārši ņemt 4 ĒK kokosriekstu eļļu vai savu iecienītāko augu eļļu, kas piemērota cepšanai) 
  • ½ TK mango etiķis (der arī ābolu vai baltvīna etiķis) 
  • 1 ĒK dateļu sīrups + 1 ĒK agaves sīrups (var ņemt tikai agaves sīrupu, var izmantot tā vietā medu, kļavu sīrupu vai citu savu iecienītāko saldinātāju) 
Sausās sastāvdaļas:
  • 3 ĒK auzu pārslu miltu (maltas auzu pārslas) 
  • 2 ĒK zemesriekstu miltu jeb malti zemesrieksti 
  • 2 ĒK pilngraudu miltu 
  • 1 TK brūnais cukurs 
  • 2 ĒK čia sēklas 
  • ½ TK cepampulveris 
  • ⅓ TK sāls 
  • 5 ĒK nesaldināta raw kakao + 1 ĒK keroba 
Pagatavošana:

Blenderī ievietoju visas sākumā nosauktās sastāvdaļas, neskaitot sausās. Mans lieliskais palīgs - nutribullet, mazāk kā minūtes laikā izveido vienmērīgu, krēmīgu masu, kas visu gatavošanas procesu padara pavisam ērtu un ātru.

Citā traukā sajaucu visas sausās sastāvdaļas, kuras pēc tam atliek tik savienot kopā ar slapjo mīklas masu izveidojot viendabīgu mīklas konsistenci.

Gatavo braunija mīklu liek vēlamajā cepamformā un cep cepeškrāsnī aptuveni 20-25 min 180 grādu temperatūrā. Obligāts šī braunija nosacījums ir to ēst vislabāk nākamajā dienā, pilnībā atdzesējot un ievietojot ledusskapī. Jo cepšanas beigās tam jābūt vēl nedaudz mīkstam, it kā liktos ne līdz galam izceptam.

Rezultāts un secinājumi:

Es jau pirms cepšanas sapratu, ka mīkliņu laikam vajadzētu tomēr biezāku, jo šī braunija mīkla sanāca visšķidrākā no visām trīs, bet nolēmu noriskēt, jo šis, kā nekā bija eksperiments. Līdz ar to arī rezultātā šī braunija konsistence bija vismīkstākā - tā nebija slikta, man netraucēja, bet noteikti mīkstāka un netipiska, kā klasiskajam braunijam iedomājamies un kādam tam vajadzētu būt.

Tāpēc ieteikums, pavariēt ar sausajām sastāvdaļām, pievienojot papildus riekstu vai auzu miltus. 

Arī krāsas ziņā šis braunijs bija visbālākais no visiem.

Garša kopumā nebija slikta, es to papildināju ar zemesriekstu sviestu, bet nākamajās dienās vēl pamēģināju pasniegt kopā ar Indijas riekstu sviestu (kas garšoja un saderēja ļoti labi), bet vislabākā kombinācija bija ar svaigām avenēm.

Interesantais fakts:

Ar katru dienu braunijs garšoja tikai labāk un labāk, tāpēc vien to nedrīkst ēst uzreiz pirmajā dienā pēc izcepšanas! Tas savu labāko garšu iegūst `nogatavojoties` ledusskapī!

You May Also Like

0 comments