Sāļā burkānu-spinātu-biezpiena maizīte jeb sacepums bez kviešu miltiem

by - 00:00

Netrekns un veselīgs sacepums bez kiešu miltiem brokastīm vai vakariņām. Papildini to ar siera šķēli, tomāta ripiņu vai savu iecienītāko sviestmaižu garnējumu, vai baudi tāpat, bez piedevām!

Burkānu-spinātu biezpiena maizītes - sacepuma sastāvā: 
  • 3 ĒK turku zirņu milti 
  • 2 ĒK auzu pārslas 
  • ½ liela burkāna vai 1 vesels neliels burkāns 
  • 50-80 g spinātu (viena saujiņa) 
  • 100 g vājpiena biezpiens 
  • 1 ola 
  • provansas zaļumi un timiāns 
  • garšvielas, pec saviem ieskatiem - sāls, pipari, čilli pipari, kurkuma, u.c. 

Burkānu sīki sarīvē vai sasmalcina blenderī.

Tāpat sīki sasmalcina arī spinātus.

Mans visātrākais un vienkāršākais piegājiens ir abus ielikt blenderī-smalcinātājā un pāris sekunžu laikā tie tiek sasmalcināti vēlamā lieluma krikumiņos.

Lielā traukā sajauc burkānus, spinātus, vājpiena biezpienu un olu. Pievieno Provansas zaļumus, sāli, piparus, kurkumu un timiānu (vai jebkuras garšvielas pēc savām vēlmēm un ieskatiem).

Gatavajā masā iemaisa turku zirņu miltus un auzu pārslas. Ja ir vēlme, var pievienot arī sauju rīvēta siera, vēl pilnīgākas un sātīgākas garšas iegūšanai, vai pāris ēdamkarotes svaigā siera, krēmveidīgākas sacepuma tekstūras iegūšanai.

Sagatavoto mīkliņu lej ietaukotā cepamtraukā un cep vidējā krāsns nodalījumā 180 grādos aptuveni 25 minūtes, vai kamēr redzams, ka maizīte ir gatava un izcepusies.

Gatavu sacepumu var ēst gan siltu tāpat vien, gan papildinot ar dārzeņiem, sieru vai pat pasniegt, kā piedevu pie grila ēdieniem, gaļas, zivs, tāpat ne mazāk labi tas garšos atdzesēts, kad, sagrieztu gabaliņos, vari to ēst brokastu maizītes vietā, paķert līdzi piknikā vai kopā ar salātiem vai zaļo smūtiju nobaudīt darba dienas pusdienu pārtraukumā.

You May Also Like

0 comments